Nå er Christian Lund og Eyvin Sivertsen utnevnt til høyesterettsdommere

De to lagmennene i Borgarting ble utnevnt i fredagens statsråd.
TILTRER I HØST: Eyvin Sivertsen (t.v.) og Christian Lund. | Foto: Annicken S. Michaelsen
TILTRER I HØST: Eyvin Sivertsen (t.v.) og Christian Lund. | Foto: Annicken S. Michaelsen

Lund (60) og Sivertsen (55) erstatter Kristin Normann og Arne Ringnes. Normann gikk av med pensjon 1. juni, mens Ringnes fyller 70 neste år.

– Både Sivertsen og Lund har lang og bred yrkeserfaring bak seg, og de har utmerket seg som meget dyktige og faglig sterke jurister. Jeg er sikker på at blant annet Sivertsens kompetanse innen EØS-rett og Lunds kompetanse innen sivilprosess vil være positive bidrag til Høyesteretts viktige arbeid, uttaler justis- og beredskapsminister Emilie Mehl (Sp) i en pressemelding.

Lund og Sivertsen har vært lagmenn siden henholdsvis 2020 og 2022.

Lund ble ansatt som dommer i Borgarting i 2014. Han har lang erfaring som advokat i Bahr, Thommessen, Norsk Hydro og hos Regjeringsadvokaten.

Sivertsen kom til Borgarting tre år tidligere, med mange års erfaring fra Justis- og beredskapsdepartementet lovavdeling og Regjeringsadvokaten, og er spesialisert innen EU- og EØS-rett, og statsstøtte- og konkurranserett.

Lund og Sivertsen tiltrer til høsten, opplyser Høyesterett.

Det ble foretatt flere dommerutnevnelser i fredagens statsråd. 

Tingrettsdommer Ruth Ingrid Brønstad blir lagdommer ved Agder lagmannsrett, mens konstituert lagdommer Katrine Knudsen Mæle og advokat Ellen Eikeseth Mjøs fra firmaet Sentrumsadvokaten i Bergen er utnevnt til lagdommere ved Gulating lagmannsrett. I tillegg blir nestleder Frank Schmidt nå sorenskriver ved Haugaland og Sunnhordaland tingrett.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også