– Det vil fundamentalt redusere tiden advokaten bruker på forberedelser

Ved lanseringen av en ny AI-løsning, som kan brukes til research i tvistesaker, har selskapet Anzyz Technologies knyttet til seg Schjødt som pilotkunde.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det skriver Finansavisen.

På sine nettsider skriver Anzyz Technologies: «Vi har utviklet en unik tekstalgoritme som hjelper brukere å lese, analysere, forstå og trekke ut verdifull innsikt fra store mengder komplekse data.»

AI-løsningen for advokatbransjen har fått navnet AnzyzLegal, og kan brukes til research i tvistesaker.

– Det vil fundamentalt redusere tiden advokaten bruker på forberedelser, sier daglig leder i Anzyz Technlogies, Kristian Hernes.

Hernes sier videre at selskapet har som mål i 2022 å være en sentral aktør på leveranser av kunstig intelligens-løsninger til norske advokatfirmaer. Etter hvert ønsker Anzyz Technologies også å gå inn i det svenske og danske advokatmarkedet.

I sommer skrev Anzyz Technologies på sine LinkedIn-sider, at de hadde inngått en avtale med Schjødt. I tillegg opplyste Anzyz Technologies om et samarbeid med senioradvokat Steinar Nyrud, som skal fungere som juridisk domeneekspert og hjelpe til med å finjustere produktet.

Overfor Finansavisen hevder Hernes også at det er veldig stor interesse for løsningen fra andre store aktører i den norske advokatbransjen.

Hernes startet i jobben som daglig leder 1. september, og kom fra Kongsberg Digital. Da nyheten om ansettelsen ble kjent, skrev selskapet på LinkedIn at det var «en perfekt match».

– Jeg gleder meg veldig til å begynne i Anzyz, og jeg har en klar strategi og plan for å møte de akselererte vekstambisjonene, uttalte Hernes.

Juridisk forlag lanserer digital rettskildeløsning

Vil utvikle digital advokat: – I praksis skal det hjelpe advokater å spare tid

Simonsen Vogt Wiig: – Vi vil være fremst på digitalisering i Norge 

Advokat om legal tech: – Jeg vil si at det har startet en prosess, men ikke kommet så langt 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også