Advokatstreiken opphører mandag

En over seks måneder lang konflikt om advokatenes salærsatser havner mandag på bordet til Riksmekleren.
Riksmekler Mats Wilhelm Ruland. | Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
Riksmekler Mats Wilhelm Ruland. | Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
NTB

Meklingen mellom Advokatforeningen og representanter fra regjeringen starter hos Riksmekleren mandag klokken 11, skriver Rett24.

– Fra samme tidspunkt opphører aksjonen mens meklingen pågår. Fra Advokatforeningens side går vi inn i meklingen med en ambisjon om å finne en god løsning, og vet at det forutsetter at begge parter må belage seg på å inngå noen kompromisser. Om meklingen ikke fører fram, må aksjonen gjenopptas, sier leder av Advokatforeningen, Jon Wessel-Aas.

Advokatene har nektet å ta forsvareroppdrag i Høyesterett siden 9. november, da det ble klart at regjeringen ikke imøtekom deres krav i tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet for i år. Støre-regjeringen foreslo å øke salærsatsen for advokater i straffesaker med 22 kroner, til 1.107 kroner. Kravet fra Advokatforeningen var 1.560 kroner.

Salæraksjonen har langt på vei lammet Høyesterett i strafferettsarbeidet. Flere store, prinsipielle saker ligger og venter på behandling i påvente av en løsning på advokatkonflikten.

Advokatforeningen avslutter streiken når eventuell mekling starter

Justisministeren aksepterer forslag fra Advokatforeningen – Mats Ruland kan tre inn i dialogen sammen med Tor-Aksel Busch 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også