Statsråd fredag: Advokat utnevnt som medlem av Kontrollutvalget for kommunikasjonskontroll

Partner Ståle Haugsvær i Riisa og partner Johnny Veum i Andenæs Aaløkken Veum Advokatfirma ble også utnevnt som tingrettsdommere i statsråd fredag.
Advokat Charlotte Marie Ringkjøb. | Foto: Kontorfellesskapet Advokat i Nord
Advokat Charlotte Marie Ringkjøb. | Foto: Kontorfellesskapet Advokat i Nord

Advokat Charlotte Marie Ringkjøb er utnevnt som medlem av Kontrollutvalget for kommunikasjonskontroll fra 14. oktober 2022 til 10. mai 2025.

Utvalget skal ifølge egne nettsider kontrollere at politiets bruk av kommunikasjonskontroll, romavlytting og dataavlesing skjer innenfor rammen av lov og instrukser, og at tvangsmiddelbruken begrenses mest mulig.

Ringkjøb jobber i kontorfellesskapet Advokat i Nord i Bodø, og var tidligere partner i advokatfirmaet Aga.

Hun bakgrunn som juridisk seniorrådgiver i Luftfartstilsynet, rådgiver i Fiskeridirektoratet og jurist hos Postbanken eiendomsmegling. Hun har også jobbet som politiadvokat i Nordland politidistrikt i flere år, opplyser kontorfellesskapet.

Videre er hun sensor ved Politihøgskolen og Universitetet i Nordland. Ringkjøb er også nestleder i Kontrollutvalget i Bodø kommune.

Fredag ble også lagmann Guro Vale Kvavik utnevnt til førstelagmann ved Agder lagmannsrett.

Politiadvokat Marte Benedicte Engesli Lysaker og seksjonsleder Thomas Utne Pettersen er utnevnt til tingrettsdommere ved Haugaland og Sunnhordland tingrett.

Videre ble det foretatt utnevning av advokat Ståle Haugsvær og advokat Johnny Veum til tingrettsdommere ved Romerike og Glåmdal tingrett, samt utnevning av advokat Camilla Varhaug Søberg og advokat Margrethe Lie til tingrettsdommere ved Østre Innlandet tingrett.

Samtlige dommere tiltrer fra det tidspunkt Domstoladministrasjonen bestemmer.

Riisa-partner innstilt på topp 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også