Advokat valgt til ny leder i Trondheim Høyre

Jens-Christian Hørløck skal lede partiet i kampen om å overta makten i Trondheim.
Jens-Christian Hørløck og Mari Holm Lønseth. | Foto: Privat
Jens-Christian Hørløck og Mari Holm Lønseth. | Foto: Privat

Siden 2003 har Arbeiderpartiet sittet med makten i Trondheim. Ved kommunevalget neste år, skal Høyre forsøke å farge byen blå. Nå er advokat Jens-Christian Hørløck valgt til leder i Trondheim Høyre.

Hørløck er advokat og partner i firmaet Pilar. Han er dessuten varamedlem til bystyret i byen, et verv han har hatt siden 2007.

Advokaten overtar ledervervet i partilaget etter Mari Holm Lønseth. Hun er i dag stortingsrepresentant for Høyre fra Trøndelag.

– Etter 5 år som leder har jeg i kveld gitt stafettpinnen videre. Det har vært et privilegium å få tillit fra medlemmene til å bygge en sterkere organisasjon og utvikle politikk som skal gjøre Trondheim til en enda bedre by å bo i. Nå gleder jeg meg til å fortsatt stå på for valgseier neste høst, skriver Lønseth i et innlegg på Facebook.

Det er for øvrig Kent Ranum som er Høyres ordførerkandidat til valget. Rita Ottervik (Ap) har vært ordfører i byen siden 2003.

Også i Oslo er det en advokat som er leder for Høyre. I januar ble SANDS-grunnlegger Morten Steenstrup valgt som ny leder.

– Jeg er utrolig motivert og gleder meg til å komme i gang, sa Steenstrup etter å ha fått 98 prosent av stemmene i valget.

Eirik Lae Solberg i Deloitte er Oslo Høyres byrådslederkandidat

Advokat kan bli ny ordfører for Høyre

Ordfører tar ikke gjenvalg: – Jeg har fått spørsmål fra noen firmaer om jeg kan tenke meg å begynne å jobbe som advokat igjen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også