Revisorforeningen vil ha endringer i måten ikke-verifisert regnskapsinformasjon presenteres på: – Må skilles klarere

Dagens regelverk og praksis gir muligheter for kriminelle, mener foreningen.
LEDER: Revisorforeningens administrerende direktør, Karen Kvalevåg. | Foto: Revisorforeningen
LEDER: Revisorforeningens administrerende direktør, Karen Kvalevåg. | Foto: Revisorforeningen

– 65 prosent av alle aksjeselskaper i Norge, i overkant av 255.000 selskaper, har ikke fått regnskapet sitt kontrollert av en uavhengig revisor. De kan i prinsippet sende inn hva som helst til Regnskapsregistret uten særlig risiko for å bli avslørt. De fleste er naturligvis ærlige, men dagens regelverk og praksis gir også store muligheter for kriminelle, sier Karen Kvalevåg, som er administrerende direktør i Revisorforeningen, i en pressemelding mandag.

Det er i dag ingen reell kontroll av innsendte regnskaper fra selskaper uten revisjon, skriver foreningen, som mener det legger veien åpen for svindlere.

Regnskapsregistret i Brønnøysund kan ikke lastes, mener foreningen. Ifølge Kvalevåg er dette et spørsmål som det er politikerne som står til ansvar for. Foreningen vil ha endringer i måten ikke-verifisert regnskapsinformasjon presenteres på. Alternativet er at tilliten til offentlig regnskapsinformasjon og Brønnøysundregistrene som institusjon svekkes, advarer Kvalevåg.

– Derfor må det i registrene skilles klarere mellom regnskapsinformasjon som er kvalitetssikret og uavhengig verifisert, og den som ikke er det. Da bidrar vi til bedre å bevisstgjøre regnskapsbrukerne. Nærings- og fiskeridepartementet bør vurdere tiltak for å sikre tilliten til regnskapsinformasjonen i Regnskapsregisteret, sier Kvalevåg.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også