– Kravet kan ha bidratt til en vanskeligere rekrutteringssituasjon

At kravet til revisorutdannelse ble skjerpet i 2021 kan ha ført til en vanskeligere rekrutteringssituasjon for mindre revisjonsselskaper, mener Revisorforeningen.
LEDER: Karen Kvalevåg er administrerende direktør i Revisorforeningen. | Foto: Fredrik Hagen / NTB
LEDER: Karen Kvalevåg er administrerende direktør i Revisorforeningen. | Foto: Fredrik Hagen / NTB

Karen Kvalevåg, som er administrerende direktør i Revisorforeningen, sier til Bergensavisen at særlig mindre revisjonsselskaper opplever problemer med rekruttering, og at det spesielt kan være en utfordring ute i distriktene.

Den administrerende direktøren beskriver dette som en utfordring mange kunnskapsbaserte virksomheter opplever, og at det derfor ikke er spesielt for revisjon, men tror ett krav spiller særlig inn for revisjonsbransjen.

Tidligere kunne en få tittelen «registrert revisor» etter tre års utdanning og jobbe for selskaper som ikke var børsnotert. Fra 2021 har det vært et krav om fullført mastergrad i regnskap og revisjon for å få revisorgodkjenning.

Kvalevåg er ikke i tvil om at den treårige revisorutdanningen som var et tilbud ved mange distriktshøyskoler, bidro til større lokal tilgang på revisorer.

– Kravet om at alle revisorer nå må ha fem års utdannelse, og at det er blitt en del færre studiesteder, kan ha bidratt til en vanskeligere rekrutteringssituasjon, sier Kvalevåg til Bergensavisen.

Revisor Leif Steinbakk, som driver selskapet Steinbakk Revisjon i Bergen, er bekymret for rekrutteringen til yrket, forteller han til Bergensavisen.

– Jeg er redd et så langt løp virker avskrekkende på en del unge. Vi ser også at mange bruker revisorpraksisen som et springbrett videre i karrieren. Utfordringen blir å få tak i nok folk og klare å holde på dem, sier Steinbakk.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også