Advokat kritisk til foreslått nyvinning: – Ser ingen fordeler

Advokat Sindre Løvgaard vil beholde Buskerud tingrett.
UENIG MED REGJERINGEN: Advokat Sindre Løvgaard er kritisk til regjeringens tingrett-forslag. | Foto: Terje Bendiksby / NTB
UENIG MED REGJERINGEN: Advokat Sindre Løvgaard er kritisk til regjeringens tingrett-forslag. | Foto: Terje Bendiksby / NTB

Regjeringen har nylig foreslått å ta Nesbyen ut av Buskerud tingrett og gjøre det samme med Hønefoss i Ringerike, Asker og Bærum tingrett, for deretter å slå de to rettsstedene sammen og opprette en ny tingrett.

Advokat Løvgaard i Drammensadvokatene, som er en av to faste forsvarere ved rettsstedet i Nesbyen, mener forslaget fra regjeringen er meningsløst.

Det sier Løvgaard i tirsdagens papirutgave av avisen Hallingdølen.

– Fordi det er brukt mye tid og ressurser på å få Buskerud tingrett til å fungere. Den sammenslåtte domstolen har fungert bedre enn fryktet og rettsstedet i Hallingdal er godt ivaretatt, og så skal domstolen deles opp igjen. Jeg ser ingen fordeler for tingretten i Nesbyen, sier han til avisen.

Han var i utgangspunktet kritisk til domstolsreformen, men har snudd.

Det har haglet med reaksjoner fra ulike hold i etterkant av regjeringens forslag om å opprette fem nye tingretter. Flere sorenskrivere er sterkt uenig i forslaget. Dommerforeningen mener at det vil koste penger man ikke har. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev