Juristforbundets medlemmer gjenopptar arbeidet mandag

Over 500 av Juristforbundets medlemmer har vært i streik siden 27. mai. 
TILBAKE PÅ JOBB: President Sverre Bromander og resten av Juristforbundet medlemmer er nå tilbake på jobb. | Foto: Thomas Haugersveen
TILBAKE PÅ JOBB: President Sverre Bromander og resten av Juristforbundet medlemmer er nå tilbake på jobb. | Foto: Thomas Haugersveen

Søndag kveld grep arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna inn med tvungen lønnsnemnd i Akademikernes streik i staten.

– Regjeringen foreslår tvungen lønnsnemnd for å løse arbeidskonflikten mellom staten og Akademikerne. Årsaken er at utvidelsen av streiken fra mandag 3. juni medfører at Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) ikke vil kunne ivareta kritiske oppgaver ved uønskede hendelser, heter det i en pressemelding fra regjeringen.

Det betyr at streiken nå er over og mandag går alle de som har vært i streik tilbake på jobb, skriver Akademikerne på sine nettsider.

– Vi gjorde det helt klart før forhandlingene startet: Vi ville forlenge en inngått avtale. Staten tvang oss i stedet ut i en konflikt vi aldri ønsket. Nå blir vi tvunget til å avslutte streiken. Vi er skuffet over motparten, sier Kari Tønnessen Nordli, leder i Akademikerne stat.

Det innebærer videre at 533 medlemmer i Juristforbundet, som er en del av Akademikerne, returnerer til jobb.

Unio-streiken fortsetter imidlertid. Organisasjonen mer enn dobler streikeuttaket fra arbeidsdagens begynnelse mandag morgen, skriver de i en pressemelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også