Financial Times: EY planlegger å kvitte seg med 40 partnere og nær 400 ansatte

Vil forbedre lønnsomheten etter Wirecard-skandalen og før planlagt splittelse.
DRØFTELSER: EY håper å fullføre drøftelser med de tillitsvalgte innen 30. juni, men prosessen kan ta lengre tid, ifølge Financial Times. | Foto: Michael Coghlan/Flickr.com
DRØFTELSER: EY håper å fullføre drøftelser med de tillitsvalgte innen 30. juni, men prosessen kan ta lengre tid, ifølge Financial Times. | Foto: Michael Coghlan/Flickr.com

EYs tyske avdeling skal si opp 40 partnere, skriver Financial Times, som siterer anonyme kilder. De fleste av partnerne er tilknyttet firmaets revisjonsavdeling. Det er også planer om å nedbemanne med 380 ansatte, som jobber backoffice.

Bakgrunnen for dette skal være at selskapet ønsker å kutte kostnader og øke lønnsomheten etter å ha mistet mange store kunder i kjølvannet av Wirecard-skandalen. EY var revisor for det tyske fintechselskapet i rundt ti år.

Ifølge avisen er nedbemanningsplanen den siste i rekken av flere kostnadsreduserende tiltak som EY ser på, blant annet for å prøve å øke verdsettelsen av sin globale konsulentvirksomhet i forkant av den foreslåtte oppsplittingen av selskapet.

EY Tyskland, som har avvikende regnskapsår med avslutning i juni, omsatte for 2,1 milliarder euro i 2022.

Rettssaken mot tidligere administrerende direktør Markus Braun i Wirecard startet 8. desember. Han er sammen med to andre tidligere ledere i selskapet tiltalt for å ha dannet en kriminell gjeng, forfalsket selskapets regnskap og svindlet långivere for 3,1 milliarder euro, ifølge NTB. Alle tre nekter straffeskyld. Det er satt av 100 dager til rettssaken. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også