Økokrim og Regnskap Norge inngår samarbeid for å bekjempe svart økonomi

I Nasjonal risikovurdering 2022 pekte Økokrim på at risikoen for hvitvasking knyttet til betalingsforetak, advokater og regnskapsførere er høyere enn tidligere. Nå inngår Økokrim et nytt samarbeid med Regnskap Norge.
TRUSSELEN ØKER: Hvitvasking blir en stadig større trussel, mener Økokrim-sjef Pål Lønseth. | Foto: Hanna Johre / NTB
TRUSSELEN ØKER: Hvitvasking blir en stadig større trussel, mener Økokrim-sjef Pål Lønseth. | Foto: Hanna Johre / NTB
NTB / AdvokatWatch

Samarbeidet skal styrke kampen mot hvitvasking, skatteunndragelse og annen økonomisk mislighet, opplyser Regnskap Norge i en pressemelding. De er bransjeforeningen for statsautoriserte regnskapsførere.

– Vi har felles interesse av å forene krefter for å bekjempe økonomisk kriminalitet. Økokrim sitter med inngående kunnskap om trusler og risikoområder. Dette er verdifull innsikt for statsautoriserte regnskapsførere som sikrer at næringslivet kjenner kundene sine og etterlever strenge kvalitetskrav blant annet knyttet til riktig innbetaling av skatter og avgifter, sier administrerende direktør Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge.

I Nasjonal risikovurdering 2022 skriver Økokrim at «Pengemuldyr, neobanker og utenlandske kryptovalutavekslere trekkes frem som noen av de største truslene for hvitvasking og terrorfinansiering». 

«Risikoen er ansett som høyere enn tidligere for betalingsforetak, advokater og regnskapsførere», påpeker Økokrim.

Den stadig økte digitaliseringen av økonomien og samfunnet medfører at hvitvasking blir en stadig større trussel, understreker Økokrim-sjef Pål Lønseth.

– Hvis man ikke vet hvor penger kommer fra, må man være varsom. Det er spesielt alvorlig at unge og andre sårbare personer utnyttes. Regnskapsførere har en viktig rolle i kampen mot økonomisk kriminalitet. Vi setter derfor pris på økt samarbeid fremover, som en del av det vi liker å omtale som totalforsvar mot økonomisk kriminalitet, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også