Han blir KPMGs første toppsjef som ikke er revisor: – Det tenker jeg er litt kult

Rune Skjelvan får jobben som ny administrerende direktør i KPMG permanent.
NY TOPPSJEF: Rune Skjelvan overtar som toppsjef i KPMG etter Lars Inge Pettersen. | Foto: KPMG
NY TOPPSJEF: Rune Skjelvan overtar som toppsjef i KPMG etter Lars Inge Pettersen. | Foto: KPMG

I begynnelsen av denne måneden ble det kjent at Lars Inge Pettersen, som har vært administrerende direktør i KPMG siden oktober 2019, ikke ønsket å stille til gjenvalg som leder for selskapet i en ny åremålsperiode.

Siden da har KPMGs nestleder og leder for rådgivning, Rune Skjelvan, vært konstituert i rollen som administrerende direktør. Nå er det klart at han får jobbet på permanent basis, skriver E24

Ifølge nettstedet er han den første toppsjefen i KPMG som ikke er revisor.

– Det tenker jeg er litt kult. Det sier litt om hvordan disse «big four»-selskapene utvikler seg. Før var det veldig revisjonstungt, nå er det mer balansert. Rådgiving er den største avdelingen i KPMG nå, så det var kanskje logisk med en sjef derfra nå, mener Skjelvan.

Vil prioritere teknologi

Skjelven kom til KPMG i år 2000 fra PwC. Han har ledet rådgivningsenheten i KPMG siden 2010.

Han har også bakgrunn fra Deloitte. Ifølge KPMGs nettsider har Skjelvan over 20 års erfaring med prosjektledelse innenfor virksomhetsstyring, ERP-prosjekter, økonomistyring og komplekse omstillingsprosjekter.

KPMG skriver at han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) hvor han for øvrig jevnlig benyttes som foreleser. 

Ifølge Skjelvan vil han prioritere teknologi i KPMG, når han nå blir administrerende direktør.

– Vi skal fortsette å vokse og ta markedsandeler. Da kan vi ikke sitte for komfortabelt i stolen og jobbe på samme måte som før. AI kommer for fullt, og forretningsmodeller endres raskt. Det skaper forretningsmuligheter for kundene våre som vi skal være tett på for å bistå med å realisere, sier Skjelvan i melding AdvokatWatch har fått oversendt fra KPMG.

Enstemmig valgt

Han ble enstemmig valgt av partnerne i KPMG under årets generalforsamling.

– Skjelvan har et samlet partnerskap bak seg som ønsker akkurat ham i denne jobben. Gjennom årene som leder for advisory har han vist at han er en leder som setter ambisiøse mål og vet hva som skal til for å nå dem. Men like viktig er det at han er en leder som får folk med seg, og som skaper entusiasme, sier styreleder Monica Hansen i samme melding.

Det er for øvrig foreløpig usikkert hva Lars Inge Pettersen ønsker å gjøre videre, har KPMG tidligere opplyst til AdvokatWatch.

– På vegne av styret og hele KPMG vil jeg takke Lars Inge Pettersen for fantastisk innsats gjennom fire år med gode resultater, avslutter Hansen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også