AdvokatWatch

– Jeg tror det var helt nødvendig å få et anerkjent advokatfirma til å parkere det

Holmestrand kommune har brukt over 400.000 kroner på en advokatrapport fra Tenden Advokatfirma, for å sjekke påstander om korrupsjon i kommunen.

Foto: Colourbox

Det var etter å ha mottatt totalt 18 e-poster i perioden oktober 2020-april 2021, med påstander om kritikkverdige forhold ved kommunens behandling av elleve byggesaker, at Tenden Advokatfirma i slutten av mars i år ble hyret inn for å undersøke påstandene.

Nå er rapporten klar, og den har en prislapp på 416.000 kroner, ifølge Jarlsberg Avis.

I rapporten, som er undertegnet av advokat Tor Erik Heggøy, står det blant annet at «melder hevder at det har pågått systematisk korrupsjon og tilsidesettelse av kommunens plikter og ansvar som bygningsmyndighet».

Rapporten konkluderer med at det ikke finnes indikasjoner for korrupsjon, interessekonflikter eller systematisk tilsidesettelse av kommunens plikter som byggesaksmyndighet. Heggøy anbefaler ikke kommunen å følge opp påstandene ytterligere.

Denne uken fulgte formannskapet i kommunen rådet til advokat Heggøy, og la saken død.

– Skulle man gjort det billigere, kunne det kanskje blitt en vandrehistorie. Jeg tror det var helt nødvendig å få et anerkjent advokatfirma til å parkere det. Det er ganske skremmende at man må gjøre det på dette viset, men jeg oppfatter at ballen er lagt død, og det tror jeg er veldig viktig. Svarene er tilfredsstillende til at saken er over for min del, sa Alf Johan Svele (H) under formannskapsmøtet, ifølge Sande Avis.

Tenden Advokatfirma omsatte i fjor for 82,5 millioner kroner, og fikk et driftsresultat på 20,5 millioner kroner. Tenden er blant de største frittstående firmaene utenfor Oslo, med blant annet 36 advokater, ifølge hjemmesiden til advokatfirmaet.

Firmaet har kontorer både i Tønsberg og Sandefjord.

Etter syv NM-gull blir hun nå advokat: – Det er et prestasjonsmiljø på begge arenaene

Advokatene i Grimmergården mener domstolsreformen ikke bør reformeres

Pretor-advokat blir daglig leder i Gustav Magnar Witzøes nye veldedige stiftelse 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch