AdvokatWatch

– Det at advokaten fraviker sine interne retningslinjer, er et tegn på at dette kanskje ikke er så lurt

Leder for Advokatforeningens disiplinærutvalg, Kåre I. Moljord, uttaler seg i forbindelse med at Schjødt er omtalt i datalekkasjen Pandora papers.

Utenfor hovedinngangen til Schjødt i Vika. | Foto: Stian Olsen

E24 og Aftenposten skrev tirsdag at Schjødts avdeling i Stavanger, ble hyret inn høsten 2017 for å gi juridiske råd om en avtale på to millioner dollar mellom investeringsfondet Lang capital fund i Singapore og gründerselskapet Exebenus i Norge.

Fondet er ifølge avisen styrt av Kirill Androsov, som tidligere var Vladimir Putins assisterende stabssjef.

Advokatforeningens disiplinærutvalg behandler klager mot advokater som kan ha opptrådt i strid med god advokatskikk. I et intervju i onsdagens papirutgave av Aftenposten får Kåre I. Moljord, som er leder for disiplinærutvalget, et spørsmål om hvor vanlig det er at norske advokater tar på seg denne type oppdrag.

– Nei, det er uvanlig. Det er i alle fall uvanlig i den generelle settingen du beskriver, hvor utenlandske politikere med tvilsomt rykte er involvert. Det at advokaten fraviker sine interne retningslinjer, er et tegn på at dette kanskje ikke er så lurt, svarer Moljord, og understreker samtidig at han uttaler seg på generelt grunnlag.

Partner og pressekontakt Per M. Ristvedt i Schjødt mener det ikke er grunn til å reise kritikk mot måten styrevervet ble utført på, og sier firmaet har gode rutiner for å sikre at de arbeider i tråd med gjeldende regelverk og retningslinjer.

– Vi avviser bestemt at ansatte eller partnere i Schjødt gjennom styreverv skal ha bidratt til å skjule eierskap. Styreverv i norske aksjeselskaper er lite egnet til å skjule eierskap, skriver han i en e-post.

Schjødt omtalt i datalekkasje

Schjødt-partner i regjeringsoppnevnt utvalg  

Mæland om advokatlønnen: – Jeg vet ikke helt hva jeg får 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch