AdvokatWatch

– Wikborg Rein bør se at dette er et problem

Jusprofessor Jan Fridthjof Bernt er kritisk til at Wikborg Rein-partner Bjørn Frode Skaar opptrådte som advokat både for et kommunalt tomteselskap og private investorer i en tomtesak.

Jan Fridthjof Bernt. Bildet er tatt under en høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i 2015. | Foto: Vidar Ruud / NTB

Tidligere denne uken ble det kjent at advokat Bjørn Frode Skaar i Wikborg Rein har tatt en rekke oppdrag for det kommunale tomteselskapet BTS Utvikling (BTSU), investorene Per Arne Hanakam og Tor-Erik Nielsen og tomtesjef Sandra Teige Thomassen personlig.

Skaar og Wikborg Rein har avvist at det foreligger interessekonflikter i saken.

Jusprofessor Jan Fridthjof Bernt er imidlertid kritisk, og mener det ligger et habilitetsproblem i saken.

– Advokatfirmaet bør jo se at dette er et problem. Her er det også etiske regler for god advokatskikk som slår inn, som jeg antar fører til samme resultat. Men uansett burde advokaten være godt nok informert til å vite at når han har et slikt oppdrag for et kommunalt selskap så slår habilitetsreglene for god offentlig forvaltning inn, sier han til E24.

Ifølge avisen er konkurrenten Schjødt hentet inn for å gjennomføre en ekstern gjennomgang av saken sammen med styret i BTSU. Sistnevnte ønsker ikke å kommentere saken.

Managing partner Finn Bjørnstad i Wikborg Rein mener habilitetsreglene må vurderes i hvert enkelt tilfelle.

– Vi har gjort de vurderinger vi mener er riktige å gjøre i denne sammenhengen, skriver Bjørnstad i en e-post til avisen.

Wikborg Rein-partner opptrådte som advokat for flere aktører i tomtesak

Wikborg Rein har valgt ny IT-leverandør: – Avtalen illustrerer et taktskifte for oss 

Wikborg Rein har de siste to årene tatt opp flere kvinnelige partnere enn mannlige 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch