Advokatfirma forlater Russland etter 17 år

Advokatfirmaet stenger kontorer i Moskva og St. Petersburg.
DLA Piper holder til i dette bygget i Moskva. | Foto: Google Street View
DLA Piper holder til i dette bygget i Moskva. | Foto: Google Street View

DLA Piper Norway videreformidler mandag følgende melding fra selskapets globale ledere, Andrew Darwin, Simon Levine og Frank Ryan:

– I lys av Russlands handlinger i Ukraina og den resulterende humanitære krisen, og vår påfølgende beslutning om ikke å bistå klienter knyttet til den russiske staten, har vi konkludert med at det å opprettholde en tilstedeværelse i Russland, ikke er i tråd med våre verdier og derfor ikke lenger gjennomførbart.

Derfor har DLA Piper, etter 17 år i landet, besluttet å trekke seg ut av Russland og å stenge kontorene i Moskva og St. Petersburg.

– Vår intensjon er å overføre den russiske virksomheten til vårt team der. Vi vil sørge for en ryddig overgang i samsvar med våre juridiske og profesjonelle forpliktelser overfor både våre klienter og våre ansatte. Som tidligere nevnt, vil vi fortsette å bistå våre internasjonale klienter, med hensyn til å håndtere deres egne reaksjoner på konflikten, heter det videre i meldingen.

De tre skriver de er «svært klar over» hvilken innvirkning beslutningen vil ha på deres kolleger og venner i Russland, som mange har vært store deler av karrieren i firmaet.

– Vi vil fortsette å prioritere deres sikkerhet og støtte dem gjennom denne svært vanskelige tiden, og vil takke dem for de mange bidragene de har gitt til firmaet vårt, sier Darwin, Levine og Ryan, før de avslutningsvis legger til:

– Vi står sammen med folket i Ukraina og alle de som er berørt av denne tragedien.

Brynjulf Risnes: Flere russiske advokater har ankommet Norge de siste dagene

CMS avvikler kontoret i Russland

To gigantiske advokatfirmaer forlater Russland

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også