Advokat ny leder av Standard Norges CCS-komité

Advokat Ingvild Ombudstvedt har jobbet med karbonfangst og -lagring i ti år.
Ingvild Ombudstvedt har vært engasjert i CCS-standardisering siden 2014. Nå overtar hun ledervervet i den norske komiteen.
Ingvild Ombudstvedt har vært engasjert i CCS-standardisering siden 2014. Nå overtar hun ledervervet i den norske komiteen.

Nå blir advokaten og økonomen leder for Standard Norges CCS-komité, som spiller en aktiv rolle i utviklingen av internasjonale standarder, opplyser Standard Norge i en pressemelding.

Ombudstvedt etterfølger Niels Peter Christensen fra CCS Consult, som har vært leder av komiteen siden den ble opprettet i 2011.

– CCS er avgjørende for å nå klimamålene, og standarder er avgjørende for at CCS skal fungere, sier Ombudstvedt.

– I land som Norge, med et allerede omfattende regelverk, tetter standarder hull i regelverket. Land som mangler regelverk for denne næringen, kan bygge regelverk for CCS rundt standardene. Det er også mye informasjon i de tekniske rapportene fra ISO, som kan bidra til utvikling av både regelverk og verdikjeder, sier hun.

Helt siden hun begynte som advokatfullmektig for ti år siden, har Ombudstvedt jobbet med karbonfangst- og lagring. De siste fem årene har hun drevet sitt eget firma, IOM Law, som fokuserer fullt på CCS og andre aktiviteter knyttet til fjerning og bruk av CO2.

Ombudstvedt har vært engasjert i CCS-standardisering siden 2014.

– Det neste store prosjektet er CO2-transport på skip, hvor standarder er etterspurt av industrien. ISO har satt i gang en prosess for å opprette en egen arbeidsgruppe under ISO/TC265 for dette arbeidet. Arbeidsgruppen får norsk ledelse og den norske komiteen vår vil bidra i stor grad inn i denne arbeidsgruppen.

De fem store samarbeider i ny kampanje: – Klarer vi ikke å nå rekrutteringsmålene våre vil det oppstå en krise i bransjen 

Varslingsrapport kostet 15 millioner kroner – Fougner ber fylkeskommune redusere kostnadene til eksterne advokater 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også