AdvokatWatch

Får nei til å etablere master i rettsvitenskap

Alle tre skolene, som for første gang kunne søke om å tilby master i rettsvitenskap, har fått tommel ned fra en sakkyndig komitee.

Universitetet i Stavanger er en av de tre skolene som har fått nei til å etablere master i rettsvitenskap. | Foto: Carina Johansen / NTB

Det skriver nyhetsavisen for høyere utdanning og forskning, Khrono.

Universitetet i Stavanger (UiS), Universitetet i Agder (UiA) og Handelshøyskolen BI søkte alle om å kunne tilby jusmaster i oktober i fjor. Nå har det første svaret kommet.

Alle tre skolene har fått nei fra det utvalgte sakkyndige komiteen til Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut).

— Vi er veldig skuffet og oppgitt, sier Ola Kvaløy, dekan ved Handelshøgskolen ved UiS til Khrono.

Komiteen trakk i rapportene frem at de tre institusjonene oppfyller eller nær oppfyller enkelte vilkår for akkreditering. Videre heter det i rapporten:

« … er det særlig kravene til fagmiljøets størrelse og kvalifikasjoner som er bakgrunnen for at komiteen ikke kan anbefale godkjenning av søknaden på akkrediteringstidspunktet.»

Nå har de tre institusjonene frist til 17.august til å kommentere rapportutkastene fra den sakkyndige komiteen.

— Etter det vil Nokut fatte vedtak basert på sakkyndiges rapporter og institusjonenes kommentarer, sier Kristin Vinje, administrerende direktør i Nokut, til Khrono.

Til avisen sier rektor ved UiA, Sunniva Whittaker, at hun anser det som lite trolig at Nokut sitt styre vil overprøve komiteens avgjørelse, og at de ser at de nå må sette i gang og lage en enda bedre søknad til neste runde.

Tidligst nye jussutdanninger i 2023

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch