Returnerer som kommuneadvokat

Espen Rønning blir igjen kommuneadvokat, etter å ha drevet egen advokatpraksis i ti år.
Hammerfest rådhus. | Foto: Erlend Aas / NTB
Hammerfest rådhus. | Foto: Erlend Aas / NTB

Espen Rønning har drevet firmaet Advokatene Rønning & Kirkesæther AS i ti år. Firmaet holder til i Hammerfest, men dekker også Finnmark. I firmaet jobber det også to andre advokater.

Advokatfirmaet Rønning & Kirkesæther har arv, bolig og hytte, kjøp, salg og leie, naboer, økonomi, kontrakter og selskapsrett som sine spesialområder.

Rønning forlater nå den private advokatbransjen og returnerer til rollen som kommuneadvokat i Hammerfest kommune. Han overtar jobben som kommuneadvokat etter Cathrine Listad, som nå jobber som politiadvokat ved Finnmark politidistrikt.

Han forteller til iFinnmark at han ikke hadde noen planer om å bytte jobb, men da han så stillingen ble ledig valgte han å søke på jobben.

– Det er mange interessante utfordringer som kommuneadvokat. Man skal både bidra i administrasjonen til å gjøre tjenestetilbudet enda bedre. I tillegg jobbe opp mot politikerne og serve dem best mulig. Min jobb blir å sørge for at det er juridisk kvalitet over hele linja, sier Rønning til avisen.

Rønning forteller videre at han ser frem til å ha kun én oppdragsgiver og at det vil bli mer forutsigbart, sett mot de siste ti årene hvor han i eget firma har hatt mange oppdragsgivere.

Elisabeth Paulsen, assisterende rådmann i Hammerfest kommune, blir kommunedirektør samtidig som Rønning trer inn i stillingen som kommuneadvokat. De går begge inn i nye stillinger fra 1. januar.

Bryn Aarflot og Protector IP slår seg sammen

Advokater fra EY bedt om å vurdere foreslått skatteinnstramming: – Vi er nødt til å handle

Unngår likevel skattesmell

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også