Universums studentundersøkelse 2023: Sands rykker flest plasser opp i juss-kategorien

Samtidig tar advokatbransjen to av tre pallplasseringer i kategorien, men må nok en gang se seg slått av politiet.
KLATRER MEST: Sands klatrer mest av samtlige innenfor juss-kategorien. | Foto: Stian Olsen
KLATRER MEST: Sands klatrer mest av samtlige innenfor juss-kategorien. | Foto: Stian Olsen

Onsdag kveld offentliggjorde Universums sin årlige studentundersøkelse under et arrangement på Clarion Hotel The Hub i Oslo. I flere kategorier, inkludert juss, presenteres listen over de mest attraktive arbeidsgiverne blant studentene. 

10.946 studenter fra 24 universiteter og 153 forskjellige studier har besvart undersøkelsen for 2023. Juss-kategorien har desidert lavest antall respondenter, med 417.

I år, som tidligere år, er det politiet som topper listen (se hele listen nederst i saken). Det er imidlertid advokatfirmaer på både 2. og 3. plass. Det har ikke skjedd på flere år, da stort sett Wikborg Rein har vært eneste representant fra advokatbransjen på pallen. I år havner advokatfirmaet på 2. plass, opp én plassering fra i fjor. Wikborg Rein får selskap av Thommessen. Sistnevnte rykker opp fra 7. plass.

– Det er stor konkurranse om talentene og denne kåringen setter vi veldig høyt. Spesielt gøy er det at vi vinner for tiende gang på rad i år som vi feirer vårt 100-årsjubileum. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle jusstudentene for tilliten de har gitt oss over mange år, uttaler managing partner Finn Bjørnstad i Wikborg Rein i en pressemelding.

Det advokatfirmaet som rykker flest plasser opp, ikke bare i bransjen, men også på hele listen, er Sands. Advokatfirmaet går fra fjorårets 15. plass til 7. plass i år.

Hjort tar også et kraftig jafs oppover, fra 28. plass til 21. plass i årets undersøkelse.

Wiersholm faller mest i advokatbransjen. I fjor endte advokatfirmaet på 8. plass. I år må det nøye seg med 19. plass.

Sands er for øvrig hovedsponsor for ELSA i Tromsø, som arrangerer Arbeidslivsdagene (ALD) i byen hvert år. Wikborg Rein på sin side er Juristforeningens hovedsponsor. Foreningen arrangerer ALD i Oslo og i Bergen (i samarbeid med ELSA Bergen).

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også