Økokrim skal etterforske «Ueland-saken» etter mistanke om korrupsjon

Advokaten tar samtidig permisjon.
PERMISJON: Erling Ueland tar permisjon inntil avgjørelse i saken foreligger, opplyser Schjødt. | Foto: Stian Olsen/Schjødt
PERMISJON: Erling Ueland tar permisjon inntil avgjørelse i saken foreligger, opplyser Schjødt. | Foto: Stian Olsen/Schjødt

Saken er utvidet 13. juni klokken 20.10 med uttalelse fra Økokrim.

I forrige måned bekreftet Økokrim-sjef Pål Lønseth overfor AdvokatWatch at Økokrim skulle se på om det grunnlag for å åpne etterforskning i den såkalte «Ueland-saken». 

Ueland er anklaget for å ha tilbudt én million kroner til Klaveness Marine-sjef Jon Christian Syvertsen, for å få normalisert forholdet mellom investeringsselskapet, som har boikottet Schjødt, og advokatfirmaet. Schjødt og Ueland har avvist anklagen som Dagens Næringsliv omtalte først i april.

Tirsdag ettermiddag opplyser Schjødt selv i en pressemelding at Økokrim skal åpne etterforskning i saken.

– Vi er i dag informert om at Økokrim vil åpne etterforskning for å undersøke om det foreligger et straffbart forhold knyttet til de anklager som er fremmet av Jon Christian Syvertsen og Klaveness Marine mot advokat Erling Ueland, skriver Schjødt via sin pressekontakt Per M. Ristvedt.

Ueland har i samråd med Schjødt besluttet å ta permisjon for å bistå etterforskningen inntil avgjørelse foreligger, opplyser advokatfirmaet. Ueland er for øvrig klaget inn til Disiplinærnemnden av Syvertsen.

– Vi har besluttet å åpne etterforskning for å undersøke om det foreligger straffbare forhold. Mulig overtredelse av korrupsjonsbestemmelsen er tema for etterforskningen, sier Økokrim-sjef Pål Lønseth i en annen pressemelding.

I Schjødts pressemelding vises det til at styret i Schjødt har gjennomført en grundig intern vurdering av saken med relevant ekspertise, i tillegg til å ha innhentet en ekstern vurdering fra advokatfirmaet Hjort.

– Begge vurderingene konkluderer klart med at Erling Ueland ikke har gjort noe galt i forbindelse med møtet med Syvertsen, heter det i pressemeldingen.

Klaveness Marine har tidligere kritisert den eksterne vurderingen. Investeringsselskapet hevder Hjorts oppdrag gikk ut på «å forsvare Schjødt og beskytte firmaets interesser»

– Vi ønsker ikke å kommentere saken utover å bekrefte at Advokatfirmaet Hjort ved Svein Holden og undertegnede fikk i oppdrag å foreta en objektiv gjennomgang og vurdering av anklagene mot Ueland. I materialet inngikk en godkjent redegjørelse fra Syvertsen om hans syn på de faktiske forhold. Vår konklusjon var at det ikke var grunnlag for anklagene, har partner Christian Hjort tidligere uttalt til Dagens Næringsliv.

Schjødt skriver avslutningsvis i tirsdagens pressemelding at firmaet imøteser etterforskningen, og at man har ingen kommentarer til saken før Økokrim har konkludert.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også