Nyoppnevnt bistandsadvokat: – Du føler at det er viktig at du kommer noen til hjelp i en sårbar fase

Øraker-partner, Elise Riibe-Stokland, mener alt i straffesaksporet går saktere enn før og mener det er et stort problem. 
NY JOBB: Elise Riibe-Stokland er bistandsadvokat i Midtre Hålogaland tingrett og Hålogaland lagmannsrett. | Foto: Advokatfirmaet Øraker
NY JOBB: Elise Riibe-Stokland er bistandsadvokat i Midtre Hålogaland tingrett og Hålogaland lagmannsrett. | Foto: Advokatfirmaet Øraker

I september ble Elise Riibe-Stokland fast bistandsadvokat for Midtre Hålogaland tingrett (tidligere kjent som Vesterålen tingrett) og Hålogaland lagmannsrett, skriver Vesteraalens Avis i fredagens papirutgave.

Hun er også partner i advokatfirmaet Øraker.

Som bistandsadvokat skal Riibe-Stokland bistå personer hun ikke kjenner. Hun mener det handler om å være et medmenneske, være god til å snakke med folk og ha forståelse for situasjonen de står i.

– Jeg syns det er interessant og veldig meningsfylt å ha en sånn rolle. Du føler at det er viktig at du kommer noen til hjelp i en sårbar fase, sier hun til avisen.

På spørsmål om hun må gi avkall på andre oppdrag på grunn av sitt nye verv svarer Riibe-Stokland at det vil vise seg og utdyper:

– Det vi ser er et stadig økende problem, er at politiet ikke har ressurser. Alt som er i straffesaksporet, går saktere enn det gjorde for kanskje fem år siden. Det er et stort problem, for det gjør at det går saktere for de som er involvert i disse sakene, som selvfølgelig får betydning for oppdragsmengden, hvor mye man totalt sett har. Så vi må nesten vente og se, sier hun.

Riibe-Stokland eier advokatfirmaet Øraker sammen med Kjartan Kjærvik og Hanne Elise Skare. Hun ble ferdig med jusstudiene i 2013 og begynte i NAV-systemet som advokatfullmektig året etter. I 2015 begynte hun hos advokatfirmaet Wold, som eies av Trude Marie Wold.

Riibe-Stoklands nye verv som bistandsadvokat varer i seks år. Etter det er det mulig med gjenoppnevning i seks nye år.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også