Advokat trekker seg fra skiutvalg etter krass kritikk

Advokaten stemples som «forutinntatt» av bransjekollega.
TREKKER SEG: Advokat Erik Bruun. | Foto: Terje Pedersen / NTB
TREKKER SEG: Advokat Erik Bruun. | Foto: Terje Pedersen / NTB

I forrige uke sendte Norges Skiforbund ut en pressemelding om at skistyret hadde besluttet et utvalg som skal vurdere endringer og en modernisering av dagens landslagsavtale, som har vært gjenstand for kraftig kritikk fra en rekke utøvere. En ny landslagsavtale skal være klar til sesongen 2024/25, og endelig godkjennes av styret, ifølge pressemeldingen.

Utøverrepresentant i alpint, Aleksander Aamodt Kilde, var sterkt ønsket som medlem i utvalget, men besluttet å ikke delta i utvalget. En del av begrunnelsen for dette var at Statnett-advokat og skistyremedlem Erik Bruun ble utnevnt til utvalget, skriver NRK.

Statskanalen har mottatt en uttalelse fra Kildes advokat, Kleven & Kristensen-partner Pål Kleven, hvor han blant annet skriver:

«Utvalget er satt sammen av personer som har behandlet denne saken tidligere og er forutinntatte. Erik Bruun, advokat og medlem av skistyret, var leder av landslagsmodellutvalg nr. 2 der utvalget i april 2022 blant annet konkluderer med at «Utvalget kan ikke se at det er behov for å gjøre vesentlige endringer i landslagsmodellen slik den praktiseres i dag. Forbundet sentralt forvalter markedsrettighetene knyttet til utøvere uttatt på landslag.»

Nå bekrefter Bruun overfor NRK at han trekker seg fra utvalget.

– Det stemmer at jeg har bedt om å gå ut av utvalget. Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere mer rundt dette, sier Bruun.

– Jeg tenker at det er det eneste riktige og fornuftig av ham å gjøre, sier Kleven.

Utvalgets leder og generalsekretær i Norges Skiforbund, Arne Baumann, sier de er uenige i mye av kritikken fra Kleven, men at de nå i felleskap vil ha fokus på å finne løsninger. 

– Vi lytter også til innspill og har diskutert kritikken mot at Skistyremedlem Erik Bruun skulle sitte i utvalget. Med sin brede kompetanse, ikke minst juridisk, er vi trygge på at han ville gjort en god jobb i utvalget. Men for å bidra til arbeidsro, har Bruun selv bedt om å tre ut av utvalget, skriver han i en e-post.

Det er foreløpig ikke avklart om KIlde går inn i utvalget etter Bruuns fratreden.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Photo: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Photo: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også