Denne uken startet ankesaken mot korrupsjonstiltalt advokat

I februar ble strafferettsadvokaten Abdelilah Saeme frifunnet for grov korrupsjon i Oslo tingrett. Påtalemyndigheten anket saken, og tirsdag startet hovedforhandlingen i Borgarting lagmannsrett.
Abdelilah Saeme. | Foto: Vidar Ruud / NTB
Abdelilah Saeme. | Foto: Vidar Ruud / NTB

Påtalemyndigheten mener Saeme aksepterte et tilbud fra en klient om å motta 20.000 euro, og ga klienten en forestilling om at han kunne slippe straff for heroinbesittelse. Deler av pengene skulle gå til å bestikke politiet, ifølge påtalemyndigheten.

Beløpet ble ifølge tiltalen senere redusert til 10.000 euro. Det er ikke bestridt at advokaten skal ha reist til Tyskland hvor han mottok kontant delbetaling på 5000 euro.

Da saken var oppe i retten nektet Saeme straffeskyld, og han ble frikjent av Oslo tingrett i februar. Dommen var enstemmig.

Ifølge NRK skrev retten i sin konklusjon, at Saemes tur til Tyskland hvor han mottok en konvolutt med pengene, «kan fremstå som suspekt». Retten skrev også at oppførselen til Saeme «fremstår i beste fall som uryddig og lite tillitvekkende advokatopptreden».

Retten kom likevel til frifinnelse, med bakgrunn i at bevisførselen ikke viste med tilstrekkelig sikkerhet at det forelå korrupsjon og bedrageri som omhandlet i tiltalepostene.

Hovedforhandlingen i Borgarting lagmannsrett avsluttes fredag.

Sorenskriver positiv til sammenslått domstol: – Alle blir godt kjent med påtale og advokater

Høyesterett skal behandle sak om mulig ulovlig valgt meddommer: – Det vil være helt avgjørende 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også