44 prosent kvinner og 56 prosent menn utnevnt til dommere i de alminnelige domstolene i 2021

Innstillingsrådet for dommere har kommet med årsstatistikken for 2021.
Foto: Heiko Junge/NTB
Foto: Heiko Junge/NTB

Statistikken viser at det i 2021 ble utnevnt 26 domstolledere, hvorav 16 er sorenskrivere og ti er jordskifterettsledere. Det ble utnevnt 45 dommere og av de er én i Høyesterett, seks i lagmannsrettene 30 i tingrettene og åtte i jordskiftedomstolene.

Det ble i tillegg oppnevnt 14 konstituerte dommere. Av de 14 er én i lagmannsretten, tolv i tingrettene og én i jordskifterettene.

Innstillingsrådet har i den forbindelse vurdert totalt 483 søknader og gjennomført 213 intervjuer, som gjelder til både faste stillinger og utlyste konstitusjoner.

Av de utnevnte i 2021 i de alminnelige domstolene er 44 prosent kvinner og 56 prosent menn. Gjennomsnittsalderen ved utnevning var 48 år.

I jordskiftedomstolene er 39 prosent av de utnevnte i 2021 kvinner og 61 prosent menn. Gjennomsnittsalderen i jordskiftedomstolene var også 48 år ved utnevning.

Normalt avvikles det åtte eller ni møter per år, men i 2021 gjennomførte Innstillingsrådet for dommere tolv møter som følge av domstolreformen.

– Min jobb er å være advokat og holde meg til det juridiske – ikke være talsmann 

Håkon Danielsen fikk advokatbevillingen suspendert før jul – torsdag skal tingretten ta stilling til om vedtaket er ugyldig

Her har saksbehandlingstiden i straffesaker gått betydelig ned etter reformen: – Benytter fleksibiliteten en større dommergruppe gir 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også