Dette blir trolig den første saken Skoghøy deltar i etter «forgiftningssaken»

Høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy planlegger å være tilbake på jobb i neste uke.
TILBAKE PÅ JOBB: Skoghøy skal delta i en sak som behandles av Høyesterett i plenum, når han er tilbake på jobb etter permisjon. | Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
TILBAKE PÅ JOBB: Skoghøy skal delta i en sak som behandles av Høyesterett i plenum, når han er tilbake på jobb etter permisjon. | Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Det er gått litt over en måned siden høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy gikk ut i flere medier og hevdet han var blitt forgiftet av sin ukrainske kone Nataliia Andreassen Skoghøy, Hun har avvist alle anklager.

I en uttalelse omtalte Høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie det hele som «en krevende sak» for landets øverste domstol. Øie har henvendt seg til Tilsynsutvalget for dommere, og bedt dem vurdere om Skoghøy har brutt det etiske regelverket for dommere, ifølge VG

Skoghøy, som for tiden er i permisjon, planlegger å returnere tilbake på jobb i neste uke, ifølge Nordlys. Nå er det klart hvilken sak som mest sannsynlig blir hans første etter returen.

– Den første saken Skoghøy ser ut til å kunne delta i, er en sak som behandles av Høyesterett i plenum mot slutten av januar. Dette er en ankesak om snøkrabbefangst og forståelsen av Svalbardtraktaten. Partene er det latviske rederiet Sia North Star mot den norske staten, sier informasjonssjef Ida Dahl Nilssen i Høyesterett til Nordlys.

Ifølge berammingslisten går saken fra 24-27. januar.

Brynjar og Hallvard Østgård fra Advokatfirmaet Østgård i Tromsø representerer det latviske selskapet, sammen med Mads Andenæs, som er professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Fredrik Sejersted og Marius Kjelstrup Emberland hos Regjeringsadvokaten fører saken på vegne av staten.

«Forgiftningssaken» er fortsatt under etterforskning, og ingen er hittil siktet. Onsdag bekreftet Nataliia Andreassen Skoghøys forsvarer, Musharraf Ashraf i Suleiman & Co, overfor VG at hans klient var blitt avhørt av politiet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også