Lagdommer Michael Reiertsen nominert til Efta-domstolen

Utenriksdepartementet har besluttet å nominere lagdommer Michael Reiertsen til stillingen som dommer ved Efta-domstolen.
LUXEMBOURG: Bygget, som huser Efta-domstolen, ligger i Luxembourg. | Foto: Jonas Berge/NTB
LUXEMBOURG: Bygget, som huser Efta-domstolen, ligger i Luxembourg. | Foto: Jonas Berge/NTB

Det opplyser departementet i en pressemelding.

Reiertsen, som er 47 år, har vært lagdommer i Borgarting lagmannsrett siden 2018. I tillegg til erfaring fra domstolene har Reiertsen bakgrunn fra Justisdepartementets lovavdeling og Universitetet i Oslo.

Han har en mastergrad i EU-rett, WTO-rett og menneskerettigheter ved Europa-Institut i Saarbrücken og doktorgrad fra Det juridiske fakultet, forteller Utenriksdepartementet.

– I tråd med prosedyren for nominasjon av kandidat til stilling som dommer ved Efta-domstolen vil nominasjonen nå forelegges de andre EØS/Efta-statene Island og Liechtenstein, før de tre landene i fellesskap fatter beslutning om utnevnelse i Esa/domstolskomiteen, heter det i pressemeldingen.

Reiertsen ble innstilt sammen med professor Hans Petter Graver i februar. Komiteen for nominasjon av dommer ved Efta-domstolen måtte gjøre en ny innstilling etter at Lovavdelingen kom frem til at et medlem var inhabil da han vurderte Simonsen Vogt Wiig-partner Karin Fløistad i søknadsprosessen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også