Torsdag får Klomsæt og Sjødin svar om kompensasjon etter frifinnelsen av Viggo Kristiansen

Borgarting lagmannsrett vil torsdag klokken 14 offentliggjøre en kjennelse knyttet til erstatningskrav og dekning av omkostninger etter den frifinnende dommen av Viggo Kristiansen.
FÅR SVAR: Sigurd Klomsæt (t.v.) og Arvid Sjødin får svar om kompensasjon torsdag. | Foto: Terje Pedersen og Lise Åserud/NTB
FÅR SVAR: Sigurd Klomsæt (t.v.) og Arvid Sjødin får svar om kompensasjon torsdag. | Foto: Terje Pedersen og Lise Åserud/NTB

Det opplyser domstolen i en melding onsdag ettermiddag.

Til sammen åtte personer, inkludert advokatene Sigurd Klomsæt og Arvid Sjødin, har krevd vederlag for arbeidet sitt med Baneheia-saken.

Sigurd Klomsæt krever betaling for 5500 timer i perioden 2008-2012. Han har ikke oppgitt totalbeløp. Han har i tillegg krevd 684.000 kroner for bistanden han ga til Viggo Kristiansen i en sak mot staten i Oslo tingrett i 2011.

Arvid Sjødin krever på sin side nærmere 1,9 millioner kroner (inkludert moms) for jobb i perioden 2010-2015. Advokaten har tidligere fått utbetalt 1,2 millioner kroner av Gjenopptakelseskommisjonen, noe han mente var for lavt.

Etter gjenåpningen av saken til Viggo Kristiansen i 2021, har Sjødin krevd ytterligere 800.000 kroner, som han har fått delvis utbetalt, ifølge Nettavisen.

Klomsæt og Sjødin fikk tidligere år tilbakemelding fra retten på sine krav. Retten mente advokat-duoen ikke hadde dokumentert tapt arbeidsfortjeneste i sine krav, og at det derfor ikke var hjemmel for noen utbetaling. 

De to måtte innen 20. februar sørge for dokumentasjon på tapt arbeidsfortjeneste, eller gi sine kommentarer på rettens vurderinger av kravene. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også