Sluttet som forretningsadvokat: – Jeg har i perioder kjent på at jeg har kommet for sent inn i saker

Mats Sæverud har forlatt Kristensen Berg etter over seks og ett halvt år i advokatfirmaet.
Eiendomsselskapet som Mats Sæverud nå blir daglig leder for, har ansvar for forvaltning og drift av flere eiendommer i Tromsø | Foto: Kristensen Berg
Eiendomsselskapet som Mats Sæverud nå blir daglig leder for, har ansvar for forvaltning og drift av flere eiendommer i Tromsø | Foto: Kristensen Berg

Sæverud er nå blitt daglig leder i eiendomsselskapet Triko. Det er Sæveruds svigerfar, Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap), som eier Triko hvor Sæverud ved årsskiftet tok over ledelsen av den daglige driften, skriver nettavisen Tromsø By.

Før det var Sæverud advokat og partner i Kristensen Berg.

På advokatfirmaets hjemmesider kan en lese at Sæverud har bred forretningsjuridisk praksis, og at han særlig har jobbet med juridisk rådgivning innen eiendom og eiendomsrelatert virksomhet.

«Han har spisskompetanse innen plan- og bygningsrett, eiendomsorganisering, samt juridiske spørsmål knyttet til forvaltning, drift og vedlikehold, skriver Kristensen Berg.

Sæverud ser fram til å jobbe mer direkte med eiendom og utvikling.

– Jeg trives godt som advokat også, men jeg har i perioder kjent på at jeg har kommet for sent inn i saker. Er det større tvistesaker, så kommer man som advokat gjerne inn etter at de beste løsningene er tatt av bordet. Jeg trives godt med å involvere meg mer i forretningsbiten, å få hele prosessen helt fra begynnelsen. Og jussen har jeg uansett alltid med meg, sier han til avisen.

Styreleder i Triko, Marianne Wilhelmsen, som er Sæveruds svigersøster, sier at det er en fordel at den nye daglige lederen kjenner selskapet og dets eiendommer godt fra før av.

– Han har også kompetanse fra eiendom og eiendomsutvikling. Mats er flink med folk og er god til å bygge relasjoner. Han har også uttrykt et ønske om å komme over på denne siden av bordet, når det kommer til eiendom, sier Wilhelmsen om nyervervelsen.

Rykker opp blant de «faglig sterkeste og mest erfarne advokatene»

BAHR forsterker OCEAN-gruppen med nysignering 

Fikk ikke fortsette i jobben på hjemmekontor - starter eget advokatfirma 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også