Har digital medarbeider – nå får selskapet også en digital advokat

Skadehåndteringsselskapet Claims Link skal teste digital advokat med kunstig intelligens.
Nina Risvik Johannessen er advokat og prosjektleder hos Claims Link. | Foto: Claims Link
Nina Risvik Johannessen er advokat og prosjektleder hos Claims Link. | Foto: Claims Link

I september skrev AdvokatWatch at Elop-selskapet Simplifai skal utvikle en digital advokat sammen med skadehåndteringsselskapet Claims Link og forsikringsselskapet HDI Global Specialty.

Målet med den digitale advokaten er å automatisk vurdere nye saker opp mot historiske, og basert på dette, utarbeide et begrunnet forslag til konklusjon i den nye saken.

Dermed skal man kunne avlaste fra advokater fra kjedelig og rutinepreget arbeid i søken etter etablert praksis.

– Hvis vi lykkes, vil løsningen kunne brukes av advokater som jobber hos våre kunder, uttalte administrerende direktør Bård Myrstad i Simplifai til AdvokatWatch.

Under den 15 måneder lange prosjektfasen skal løsningen testes i forsikringsbransjen. Dette på grunn av tilgang til et stort volum data i bransjen, som er nødvendig for kunstig intelligens.

AI-teknologien skal brukes til å effektivisere og forbedre skadeoppgjør, og det jurister og advokater hos Claims Link som er «testkaninene».

«Dette prosjektet er veldig spennende og en videreføring av vårt digitaliseringsarbeid. Vi har allerede en digital medarbeider som mottar og håndterer digitale henvendelser, kontrollerer dokumentasjonskrav, og automatisk registrerer saker i vårt skadesystem. I tillegg utfører den digitale medarbeideren diverse oppgaver som arkivering og registrering av faktura», skriver Claims Link i en oppdatering på sine nettsider.

«Digital Jurist vil også kunne bidra til å forbedre saksbehandlingen vår både når det gjelder kvalitet og effektivitet. Ved å avlaste våre saksbehandlere med en del rutineoppgaver kan det frigjøres mere tid til dialog og oppfølging av våre klienter", heter det videre.

Det avanserte AI-prosjektet har fått en støtte på 3,9 millioner kroner fra Innovasjon Norge.

Wikborg Rein har valgt ny IT-leverandør: – Avtalen illustrerer et taktskifte for oss 

Kvale-sjef: – Vi har virkelig fått fart på en rekke digitale prosjekter

– Det vil fundamentalt redusere tiden advokaten bruker på forberedelser 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også