AdvokatWatch

Schjødt har signert rammeavtale med AI-selskap

En ny AI-løsning utviklet av Schjødt og Anzyz Technologies skal gjøre advokater i stand til å analysere store mengder tekst raskt.

Foto: Colourbox

Schjødt og Anzyz Technologies har signert en rammeavtale, opplyser advokatfirmaet på LinkedIn.

Duoen har sammen utviklet AI-løsningen AnzyzLegal hvor Schjødt har vært pilotkunde.

«The AnzyzLegal product provides domain experts with artificial intelligence assistance to discover key information in unstructured text with precision. AnzyzLegal streamlines document review processes in areas such as disputes, investigations, dawn raids and white-collar crimes.», skriver Schjødt.

Ifølge Schjødt har advokaters bruk av elektroniske søkeverktøy så langt vært begrenset til søk på enkeltord.

«With AnzyzLegal, Schjødt is able to search for themes or analogies as well – and build concepts - in any language as AnzyzLegal is language neutral.», skriver Schjødt videre.

Dette skal gjøre at advokater raskt kan analysere store mengder tekst, ifølge Schjødt.

– Å finne nøkkeldata eller «nålen i høystakken», raskt og nøyaktig, er ekstremt viktig i det daglige arbeidet for de juridiske selskapene. Med AnzyzLegal har vi sammen med Schjødt utviklet et produkt som kan gjøre akkurat det. Anzyz er ekstremt stolt over å være en del av denne reisen sammen med Schjødt og ser frem til fremtidige innovasjoner i samarbeid, uttaler daglig leder i Anzyz Technologies, Kristian Hernes.

Hernes fortalte i oktober at Anzyz et har som mål i 2022 å være en sentral aktør på leveranser av kunstig intelligens-løsninger til norske advokatfirmaer. Etter hvert ønsker Anzyz Technologies også å gå inn i det svenske og danske advokatmarkedet.

Schjødt opplyser avslutningsvis at prosjektet er i fellesskap koordinert og utviklet av Chief Sales Officer (CSO) Ole-Johan Meyer Melin i Anzyz, samt advokatfullmektig Anders Ødegård og partner Thomas Nordby i Schjødt.

Partene opplyser ikke om verdien på rammeavtalen.

– Det vil fundamentalt redusere tiden advokaten bruker på forberedelser

Advokat om legal tech: – Jeg vil si at det har startet en prosess, men ikke kommet så langt

IT-sjefen i Haavind: – Man håper og tror det dukker opp noe magisk advokatbransjen kan ta i bruk, men vi er ikke der ennå 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch