Lexolve-grunnlegger: Utenlandslansering ligger ikke så langt frem i tid

Legaltech-selskap har firedoblet innektene per måned fra i oktober i fjor til i dag.
Gründer og daglig leder Merete Nygaard i Lexolve. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Gründer og daglig leder Merete Nygaard i Lexolve. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

I et intervju i Finansavisens faste lørdagsmagasin forteller gründer og daglig leder Merete Nygaard i Lexolve, at legaltech-selskapet nærmer seg etablering utenfor Norge.

– Målet fremover er å etablere oss ordentlig i Norge, og så gå ut av landet. Det ligger ikke så langt frem i tid, sier Nygaard, som har bakgrunn fra Wiersholm og Hjort.

Lexolve, som startet opp i januar 2017, tilbyr en liten datadrevet juridisk avdeling til små selskaper. Ifølge Nygaard gjør teknologien største delen av jobben, mens en jurist i selskapet kvalitetssikrer rådene.

Selskapet omsatte for 1,4 millioner kroner i 2020, som er det seneste tilgjengelige årsregnskapet. Driftsresultatet endte på minus 3,2 millioner kroner.

– I fjor omsatte vi for litt mer enn året før, men vi lanserte jo hovedproduktet vårt høsten 2021. Vi har firedoblet inntektene per måned fra oktober til i dag, sier Nygaard til Finansavisen.

Lexolve oppbemanner med to: – Jeg kunne hatt god nytte av tjenesten i tidligere roller og har selv fryktet advokatenes taksameter

Wikborg Rein, DNB-advokatene og Lexolve tilbyr traineeprogram i grensesnittet mellom juss og teknologi: – Mer aktuelt enn noen gang

Tidligere forretningsadvokat: – Advokaters uavhengighet er allerede i dag en utopi

Diskuterer bransjens fremtid i podkast: – Advokatfirmaene vil bli færre og større 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også