Selskapet bak «verdens første robotadvokat» er saksøkt

– Det er ikke overraskende at en advokat som har tjent hundrevis av millioner dollar saksøker en AI-tjeneste som koster 18 dollar, uttaler selskapet.
SØKSMÅL: Personen bak søksmålet hevder han ikke visste at DoNotPay faktisk ikke var en ekte advokat. | Foto: Colourbox
SØKSMÅL: Personen bak søksmålet hevder han ikke visste at DoNotPay faktisk ikke var en ekte advokat. | Foto: Colourbox

AdvokatWatch har flere omtalt «verdens første robotadvokat» som er utviklet av det amerikanske selskapet DoNotPay. Robotadvokaten styres fra en smarttelefon og er bygget oppå ChatGPT-teknologien.

I forrige måned skulle robotadvokaten egentlig ha forsvart en person som skulle møte i retten på grunn av en trafikkbot, men DoNotPay bestemte seg for å droppe dette. Grunnlegger og administrerende direktør i DoNotPay, Joshua Bowder, hevdet på Twitter at statsadvokaten truet med seks måneders fengsel hvis selskapet gjennomførte planen med å la robotadvokaten prosedere i en fysisk rettssal.

Nå har det oppstått ytterligere problemer for DoNotPay og deres advokatrobot. Ifølge CBS News har selskapet blitt saksøkt av privatperson. I søksmålet, som ble levert til domstolen i San Fransisco tirsdag i forrige uke, krever personen erstatning av DoNotPay for brudd på Californias konkurranselovverk. 

Han hevder han aldri ville betalt for å bruke DoNotPays tjenester dersom han hadde vist at «verdens første robotadvokat» faktisk ikke var en ekte advokat. Han mener DoNotPay driver ulovlig virksomhet, med bakgrunn i at loven i California sier at ingen kan praktisere juss uten aktiv lisens fra advokatforeningen.

Han ber retten godta et massesøksmål på vegne av alle som har kjøpt abonnement på DoNotPays tjeneste.

Personen forsvares av Jay Edelson. Ifølge The New York Times spesialiserer advokaten seg på massesøksmål, primært mot teknologiselskaper. 

En talsperson for DoNotPay avviser påstandene fra saksøker overfor CBS News. Talspersonen kommer også med et lite stikk til Edelson.

– Det er ikke overraskende at en advokat som har tjent hundrevis av millioner dollar saksøker en AI-tjeneste som koster 18 dollar for «unauthorized practice of law». Vi ser frem til å forsvare oss i retten.

– Alt Browder sier offentlig, enten om firmaet vårt eller andre som har kritisert ham, er rett og slett støy. Det kan gi ham litt twitter-trafikk, men det vil ikke være nyttig i en domstol, kontrer Edelson.

Joshua Browder har også kommentert søksmålet på sin Twitter-profil. Der skriver han blant annet at selskapet ikke utelukker bruke robotadvokaten i rettssaken.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også