Grettes skatterapport nesten dobbelt så dyr som planlagt

Fristutsettelse og omfanget av arbeidet, er grunnene til at Grettes rapport om skattereglene blir dyrere enn det som tenkt i utgangspunktet.
Dronefoto av Stortinget. | Foto: Heiko Junge / NTB
Dronefoto av Stortinget. | Foto: Heiko Junge / NTB

Onsdag la Grette fram en 217 sider lang rapport, som konkluderer med at Stortinget ikke har gjort noe skattemessig galt i forbindelse med representantenes ordninger. Rapporten påpeker imidlertid, at enkeltsaker må vurderes nærmere.

Rapporten var anslått til å koste cirka to millioner kroner (inkludert moms), men Stortingets administrasjon opplyser overfor VG at den vil komme på 3,75 millioner kroner.

– Det var blant annet basert på at arbeidet skulle avsluttes innen den opprinnelige fristen 30. november. Også anslått omfang av arbeidet viste seg å være satt for lavt, skriver seniorrådgiver Ajfer Husejin i en e-post til avisen.

Husejin skriver videre at det har vært viktig for Stortingets administrasjon at arbeidet har vært grundig, og at det gir en fullstendig gjennomgang, slik at man kan rydde opp i både eldre og nyere saker.

– Vi har derfor valgt å ikke begrense arbeidet og behovene som har oppstått for flere timer enn opprinnelig anslått, skriver Husejin.

Grette i 217 sider lang rapport: – Stortinget har i utgangspunktet håndtert alle ordninger for politikerne skattemessig riktig

Pendlerbolig-rotet på Stortinget: Grette har fått utsatt frist

CMS Kluge-partner oppnevnt i utvalget som skal granske Stortingets pendlerboligordning 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også