Advokatfirma hevder de ser eksempler på sentralisering: – Vi frykter for fremtiden

Advokatfirmaet er bekymret for utfasing av lokale funksjoner over tid.
Rettssted Lofthus i Hardanger er ett av totalt to rettssteder i Hordaland tingrett. | Foto: Domstoladministrasjonen
Rettssted Lofthus i Hardanger er ett av totalt to rettssteder i Hordaland tingrett. | Foto: Domstoladministrasjonen

Justis- og beredskapsdepartmentet sendte nylig sitt forslag om å reversere domstolsreformen på høring, med svarfrist 26. april.

I den forbindelse er Thomas Nikolai Skeie Nondal, som er advokat i Romstad Nondal Advokatfirma, intervjuet av Hardanger Folkeblad.

Han hevder at han og kollega Johannes Romstad stadig opplever at saker sendes til Bergen, selv om Romstad er fast forsvarer ved rettssted Lofthus, det andre rettsstedet i Hordaland tingrett.

Advokatfirmaet kommer til å sende inn en høringsuttalelse.

– Det er bare tull at det å ha mindre domstoler svekker rettssikkerheten. Det kjenner jeg meg ikke igjen i. Jeg vil heller si at det styrker rettssikkerheten, sier advokat Nondal til lokalavisen.

Han mener at det er viktig for det lokale fagmiljøet med en selvstendig tingrett, og er redd for hva fremtiden vil bringe.

– Det siste året har selvsagt vært preget av pandemi, men vi frykter for fremtiden og er bekymret for utfasing av lokale funksjoner over tid, som er urovekkende, oppsummerer advokat Nondal.

Advokat kritisk til ordførerens uttalelser om domstolsreformen: – Skapes inntrykk av at vi har fått en dramatisk endring

Justispolitisk talsperson: Ingen automatikk at SV vil gi regjeringen flertall for å reversere domstolsreformen

Justis- og beredskapsministeren under Stortingets spørretime: Regjeringen kommer til å lytte i bråket om domstolsreversering 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også