AdvokatWatch

Advokatforeningen i Romsdal og på Nordmøre ønsker å reversere domstolsreformen – nå får de støtte av nok en romsdalskommune

Formannskapet i Molde støtter forslaget om reversering av Domstolsreformen.

Møre og Romsdal tingrett, rettssted Molde. | Foto: Domstol.no

Tirsdag behandlet formannskapet i Molde sin høringsuttalelse til forslaget om reversering av domstolsreformen, skriver Romsdals Budstikke.

På forhånd hadde kommunedirektør Marianne Stokkereit Aasen konkludert i saksfremlegget, med at de faglige og økonomiske fordelene ved dagens struktur veier tyngre enn argumentene for en reversering.

Det fikk advokat Erik Wold til å reagere sterkt. Wold jobber til daglig i Wold & Co Advokater, men er også leder for Advokatforeningen i Molde.

– Jeg fikk sjokk over at hun innstilte på sammenslått struktur. Tidligere signal fra kommunen har vært at de ønsket egen tingrett. Kommunedirektøren har ikke tatt noe initiativ til å snakke med aktørene om denne saka, uttalte Wold til Romsdals Budstikke.

Advokatforeningene på Nordmøre og i Romsdal ønsker at Romsdal tingrett skal gjenoppstå.

Og tirsdag bestemte formannskapet i Molde seg for å droppe kommunedirektørens forslag, og de vil nå sende et høringssvar om å reetablere Romsdal tingrett i Molde.

– Det er klart det er tungt å reversere hele tiden, men her var argumentene for soleklart bedre enn å fortsette, sier varaordfører Odd Helge Gangstad (Sp) til Romsdals Budstikke.

Tidligere har også formannskapet i Aukra kommune vedtatt, at de ønsker en reversering av domstolsreformen.

Høringsfristen er for øvrig 26. april. Det er hittil kommet inn over 50 høringssvar.

Advokat: – Jeg fikk sjokk over at hun innstilte på sammenslått struktur

Funn i spørreundersøkelse «påviser at reformen faktisk virker etter sin hensikt», mener Domstoladministrasjonen

Forslaget om reversering av domstolsreformen sendes ut på høring onsdag 

Mer fra AdvokatWatch

Henlegger anmeldelse mot Per Danielsen

Oslo politidistrikt åpner ikke etterforskning mot advokat Per Danielsen i faktureringssak, etter at han ble anmeldt av bostyrer for tvangsoppløsningsboet til Rondeslottet Hotell, Anders G. Bjørnsen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch