Hevder Arbeiderpartiet har endret standpunkt i sak om domstolsreversering

Ifølge Aftenposten, som siterer anonyme kilder, har regjeringspartiet snudd i saken.
FAST: Arbeiderpartiets justispolitiske talsperson, Maria Aasen-Svensrud, sier Hurdalsplattformen ligger fast. | Foto: Bernt Sønvisen/Arbeiderpartiet
FAST: Arbeiderpartiets justispolitiske talsperson, Maria Aasen-Svensrud, sier Hurdalsplattformen ligger fast. | Foto: Bernt Sønvisen/Arbeiderpartiet

Forrige onsdag ble reversering om domstolsreformen debattert i Stortinget. Da sa Sveinung Stensland (H) fra justiskomiteen blant annet dette i forbindelse med at Arbeiderpartiets representanter glimret med sitt fravær:

– Det som er enda mer oppsiktsvekkende, er at det ikke er en representant fra Arbeiderpartiet som sier et eneste ord om dette. Jeg vet hvorfor, fordi justispolitikere i AP vil heller ikke reversere. Det er noe de har solgt i Hurdalsplattformen på å gjøre. Dette er bare prestisje.

I Hurdalsplattformen står det at domstolsreformen skal reverseres, med unntak for der det er enighet om å opprettholde dagens struktur.

Nå skriver Aftenposten at Arbeiderpartiet har snudd i saken, uten at det er kommunisert ut offentlig. Avisen siterer anonyme kilder i begge regjeringspartiene. 

Under et møte i partiets stortingsgruppe i høst skal flere stortingsrepresentanter ha uttalt at de er imot reversering. Ifølge avisen understreker kildene at Arbeiderpartiet imidlertid vil kunne være positiv til å gjenopprette enkelte domstoler, men at hver sak må vurderes hver for seg.

Arbeiderpartiets justispolitiske talsperson Maria Aasen-Svensrud, som uttaler seg på vegne av stortingsgruppen, skriver i en e-post til Aftenposten at Hurdalsplattformen ligger fast.

– Når vi skal gjennomføre den, vil det være viktig for Arbeiderpartiets stortingsgruppe å legge vekt på hensynet til enkeltmenneskets rettssikkerhet, faglig sterke miljøer, og hensynet til nærhet til domstolene, skriver hun.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå