AdvokatWatch

KPMG ilagt millionbot i Storbritannia

Financial Reporting Council (FRC) har bøtelagt KPMG over 170 millioner kroner.

Illustrasjonsfoto. | Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB

Det melder nyhetsbyrået Reuters mandag.

Ifølge Reuters skal flere tidligere KPMG-ansatte ha forfalsket dokumenter som Financial Reporting Council hadde etterspurt i forbindelse med revisjonen av Carillion og Regenersis. FRC etterforsker ennå revisjonen av Carillion, som kollapset i 2018.

Fire tidligere KPMG-ansatte har fått yrkesforbud i mellom syv og ti år. De ble også ilagt bøter på mellom 30.000 og 250.000 pund.

KPMG er bøtelagt 14,4 millioner pund – over 170 millioner kroner.

Boten er den største boten KPMG har blitt ilagt i Storbritannia, men den kunne ha vært enda større. Tilsynet opplyser at revisjon- og rådgivningsselskapet ville ha blitt bøtelagt 20 millioner pund om det ikke var for at det selv meldte fra om hendelsene og samarbeidet med FRC. Det ville vært den største boten fra tilsynet noensinne.

KPMG må i tillegg betale saksomkostninger på 3,95 millioner pund, som tilsvarer rett i underkant av 47 millioner kroner. Revisjons- og rådgivningsselskapet må altså ut med nesten 220 millioner kroner.

– Jeg aksepterer konklusjonen og boten. Atferden som lå til grunn i denne saken var feil og burde aldri ha skjedd, skal Jon Holt, administrerende direktør i KPMG, ha sagt ifølge Reuters.

De skal doble antallet ansatte i løpet av de neste årene: – For å være en attraktiv arbeidsplass må man skille seg ut

KPMG sikret kontrakt potensielt verdt 700 millioner kroner

KPMG får kritikk fra Finanstilsynet

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch