BDO kjøper Sør-Regnskap: – Har en strategi om å vokse og bli en robust aktør i landsdelen

Regnskapsområdet i BDO opplevde betydelig vekst i fjor. Nå forsterker selskapet posisjonen på Sørlandet når syv ansatte bytter beite fra Sør-Regnskap.
SAMARBEID PÅ SØRLANDET: Anita Morka. eier og er daglig leder i Sør-Regnskap, som kjøpes opp av BDO, hvor Jostein Håland er partner og leder for avdelingen i Kristiansand, | Foto: BDO
SAMARBEID PÅ SØRLANDET: Anita Morka. eier og er daglig leder i Sør-Regnskap, som kjøpes opp av BDO, hvor Jostein Håland er partner og leder for avdelingen i Kristiansand, | Foto: BDO

– BDO har en strategi om å vokse og bli en robust aktør i landsdelen, og dette oppkjøpet er et bevis på akkurat det. Vi har som ambisjon å bli et enda sterkere fagmiljø på Sørlandet, sier partner Jostein Håland, leder av BDO i Kristiansand i en pressemelding.

Rådgivnings- og revisjonsselskapet kjøper opp Sør-Regnskap, som eies av daglig leder Anita Morka.

– BDO har en bedriftskultur som gjør at vi kan ivareta det som vi i Sør-Regnskap gjennom alle år har bestrebet å stå for. Sammen vil vi inneha kompetanse til å levere godt arbeid og gode løsninger til våre kunder, sier Morka.

Sør-Regnskap inngår i BDOs region Sør-Vest, som består av 250 ansatte på 12 kontorer fra Kristiansand til Bergen.

Selskapets omsetning var 14 millioner kroner i 2022, og resultatet før skatt var tre millioner.

Regnskapsområdet i BDO opplevde betydelig vekst i fjor, og i fjor høst fortalte selskapet at området utgjorde med enn 25 prosent av den totalet omsetningen.

– Vi vokser hovedsakelig organisk, og ikke ved å kjøpe porteføljer, som noen av de største konkurrentene våre gjør, sa Andreas Ystgaard Tjemsland til AdvokatWatch i fjor høst.

Tjemsland opplyser nå til AdvokatWatch at BDO har kjøpt opp fem regnskapsselskap de siste tre årene.

Sør-Regnskap har syv ansatte i Kristiansand og driver med regnskap, lønn, rådgiving og etablering av nye bedrifter. Selskapet eies av Morka med 70 prosent og Grete Kristine Mølland med 30 prosent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også