AdvokatWatch

Advokater vil ha tingretten tilbake i Kristiansund

Flere advokater i Kristiansund ønsker en retur til den gamle strukturen for å få tilbake Nordmøre tingrett.

Advokatene i Kristiansund, Ole Marius Leirvåg, Kenneth Leren, Magnhild P. Meringen, Steinar Wiik Sørvik, Katharina A. Hjelmaas, Olav Bowitz og Åge Gustad, er skeptiske til fremtiden dersom domstolreformen blir værende. Advokat Line Karlsvik var ikke tilstede da bildet ble tatt | Foto: Torgrim Gotland Bakke/Tidens Krav

Domstolsreformen sørget for at de fire domstolene i Møre og Romsdal ble slått sammen til Møre og Romsdal tingrett i april. Nå ønsker advokatene i Kristiansund å få tilbake Nordmøre tingrett, skriver Tidens krav.

Advokatene i Kristiansund, Ole Marius Leirvåg, Kenneth Leren, Magnhild P. Meringen, Steinar Wiik Sørvik, Katharina A. Hjelmaas, Olav Bowitz, Åge Gustad og Line Karlsvik, forteller til Tidens Krav at de er skeptiske til fremtiden dersom domstolsreformen blir værende.

– Vi tror det vil være den beste måten å sikre at vi kommer til å ha et rettssted her i Kristiansund også i framtiden. All tidligere erfaring indikerer at dersom det blir store enheter så blir det press på de små. Det er det vi er redd vil skje om reformen bli værende, sier advokatene til Tidens Krav.

I prosessen hvor det skal avgjøres hva som vil skje med Møre og Romsdal tingrett, er det kommunene, domstolene og de ansatte i domstolene som vil bli hørt. Advokatene er ikke inkludert i den prosessen, men ønsker uansett å gi en klar beskjed om hva de mener om saken, skriver Tidens Krav.

– Det handler om tilgang til retten for publikum. Ta for eksempel en barnefordelingssak der du har to parter og vitner i fleng. Da er det snakk om mye logistikk for å få det til å gå opp i en travel hverdag for folk flest. Så tilgang til et rettssted i sitt lokalsamfunn er kjempeviktig, sier advokat, Line Karlsvik, til Tidens krav.

Tidens Krav skriver også at advokatene i Ålesund trekker frem problemer i de mindre domstolene, men at advokatene i Molde derimot er enige med Kristiansund og har et tilsvarende ønske for sin tingrett.

Advokat frykter reversering vil gi de mest sårbare lengre ventetid i rettssystemet

Frykter domstolsreformen er første skritt på veien mot en fullstendig sammenslåing

Advokater har sendt brev til justis- og beredskapsministeren: – Ingen grunn til å vente og se hvordan dagens løsning fungerer 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch