AdvokatWatch

Flere avgjørelser fra Agder tingrett opphevet fordi dommeren var inhabil

Fire dommer fra Agder tingrett er opphevet fordi dommeren i sakene på tidspunktet sakene ble behandlet, hadde fått jobb som politiadvokat og dermed var inhabil.

Agder tingrett, rettssted Kristiansand. | Foto: Domstol.no

Fire dommer fra Agder tingrett er opphevet fordi dommeren i sakene på tidspunktet sakene ble behandlet, hadde fått jobb som politiadvokat og dermed var inhabil.

Det er Fædrelandsvennen om har funnet fram til sakene der dommene er blitt opphevet. Etter lov og rettspraksis er dommere inhabile til å behandle straffesaker fra politidistriktet fra de har søkt jobb hos dem, skriver avisa.

Mari Nordmo Loose har i flere år jobbet som dommerfullmektig i Agder tingrett, og hun har den siste tiden vært konstituert tingrettsdommer. Hun søkte jobb som politiadvokat i Agder politidistrikt 10. desember i fjor og takket ja til ansettelse 2. februar i år.

– Det inntrufne var uheldig for alle parter, sier påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt.

Han opplyser at det som har skjedd, ikke får konsekvenser for ansettelsesforholdet i politiet.

Loose avsa dommer i tolv saker i den aktuelle perioden, og ifølge Fædrelandsvennen kan flere enn de fire bli opphevet på grunn av inhabilitet.

Konstituert sorenskriver Leif Petter Trannum forteller til avisa at de ikke var kjent med Looses søknad da hun behandlet sakene.

Til Fædrelandsvennen sier Mari Nordmo Loose at hun ikke kan kommentere sine egne avgjørelser og heller ikke finner det naturlig å kommentere sitt eget ansettelsesforhold. Hun er for tiden i permisjon.

Høyesterett: Ransaking av datamateriale for å skille ut advokatkorrespondanse kan gjøres av en atskilt enhet i politiet

Tingrettsdommer kuttet advokatsalær med 200.000 kroner

Han er advokat i Finnmarks største advokatfirma. Nå er han innstilt på topp til dommerjobb i sør 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch