– Det er sjelden at man kan forsvare at det er mer arbeid for lagmannsretten

Angell-partnerne Thomas Angell og Børge Breimo Helstrøm reagerer på at Bodø kommunes saksoppgave for lagmannsretten er blitt høyere enn den fra tingretten.
Ankesaken gikk over ni dager i Hålogaland lagmannsrett. | Foto: Aleksander Losnegård / AdvokatWatch
Ankesaken gikk over ni dager i Hålogaland lagmannsrett. | Foto: Aleksander Losnegård / AdvokatWatch

I to uker har ankesaken mellom Bodø kommune og Braathe Gruppen, tidligere iTet, pågått i Hålogaland lagmannsrett.

Spørsmålet er om kommunen brøt anskaffelsesregelverket ved tildelingen av en IKT-kontrakt til Atea. I januar ble Braathe Gruppen tilkjent 90 millioner kroner i erstatning av Salten og Lofoten tingrett, i tillegg til sakskostnader på i overkant av tre millioner kroner.

Kommunen anket dommen og utvidet sitt lag fra tingretten, hvor Robert Myhre fra Myhre Advokatfirma var prosessfullmektig, med advokat Erlend Haaskjold, som til daglig er partner i Schjødt.

Nå er det klart at de to rettsrundene til sammen har kostet partene 14,2 millioner kroner. Det skriver Avisa Nordland, etter at partene torsdag la fram sine respektive saksoppgaver for lagmannsretten.

En særdeles viktig sak

Kommunens advokatregninger for to instanser er nå oppe i 9,4 millioner kroner. Advokatene har fakturert 5,4 millioner kroner for arbeidet før og under den ni dager lange ankesaken, mens de sakkyndige vitnene skal ha en halv million kroner for sitt arbeid.

Avisa Nordland skriver at kommunen i tillegg må ut med rundt 1,2 millioner kroner i merverdiavgift som den ikke har fradrag for.

Angell-partnerne Thomas Angell og Børge Breimo Helstrøm, som representerer Braathe Gruppen, protesterte på saksoppgaven.

– Kostnadene her er langt over tingretten og det er sjelden at man kan forsvare at det er mer arbeid for lagmannsretten, sa Angell.

Han ba lagmannsretten om å kutte i motpartens saksoppgave.

Schjødt-partner Haaskjold svarte at de selv allerede hadde kuttet i antallet timer før saksoppgaven ble presentert for lagmannsretten.

– Dette har vært en særdeles viktig sak for kommunen. Med bakgrunn i det som skjedde i tingretten har det absolutt vært påkrevd med ressurser for å få saken skikkelig opplyst, sa han.

Har også møttes i KOFA

Advokatene Angell og Helstrøm la fram en saksoppgave på 1,3 millioner kroner pluss merverdiavgift, som kommer i tillegg til sakskostnadene på 3,5 millioner kroner for tingretten.

Motparten hadde ingen innvendinger mot saksoppgaven.

Dom i saken er ventet om fire uker.

Bodø kommune og Braathe Gruppen har for øvrig også vært involvert i flere tvister for Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA), hvor det også har påløpt betydelige advokatregninger.

KPMG og Oslo Economics med vidt forskjellige regnestykker

Måtte slette lydopptak fra retten

Bodø kommune har hyret inn Schjødt-duo i erstatningssak

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også