Partnere fra Arntzen de Besche og Glittertind bidro til originalt forlik i lagmannsretten

– Tvisteløsning handler vel så mye om løsning som om tvist, og ikke sjelden må man tenke utenfor boksen for å komme i mål. 
PROSESSFULLMEKTIGER: Vidar Riksfjord og Asbjørn Lyséll Dølvik. | Foto: Arntzen de Besche/Glittertind
PROSESSFULLMEKTIGER: Vidar Riksfjord og Asbjørn Lyséll Dølvik. | Foto: Arntzen de Besche/Glittertind

Tirsdag var det ankeforhandling i en sak mellom Vatne Property og Sandakerveien 16 AS. Partene var representert av henholdsvis Arntzen de Besche-partner Vidar Riksfjord og Glittertind-partner Asbjørn Lyséll Dølvik.

– Sandakerveien 16 AS, et single-purpose selskap eid 50/50 av Fredensborg Bolig og Neptune Properties, har forestått utviklingen av et boligprosjekt beliggende i Sandakerveien i Oslo. 46 av leilighetene i prosjektet ble solgt til Vatne Property før oppføring av leilighetene. I henhold til kjøpekontrakten skulle det i forbindelse med overtakelse foretas en justering av kjøpesummen (opp eller ned) basert på arealoppmåling av leilighetene ved ferdigstillelse, skriver de to partnerne i en e-post.

– Partene kom ikke til enighet om denne arealavregningen, og tvisten har vært gjennom en runde i Oslo tingrett før ankesaken i dag (tirsdag journ.anm.) startet i Borgarting lagmannsrett, legger duoen til.

Men da innledningsforedragene var gjennomført, ble partene enige om å forlike saken på orginalt vis, forteller Riksfjord og Dølvik.

– Heller enn ytterligere justeringer og betalinger i den ene eller andre retning, løses gjenstående arealuenighet for lagmannsretten ved et felles bidrag til Kreftforeningen på 500.000 kroner, heter det i meldingen.

Glittertind har også kommentert saken på sin egen LinkedIn-profil.

– Tvisteløsning handler vel så mye om løsning som om tvist, og ikke sjelden må man tenke utenfor boksen for å komme i mål. Hva gjør man når prosessrisikovurderingene åpenbart spriker, men gode kommersielle grunner likevel taler for en minnelig løsning? Advokatene Asbjørn Dølvik i Advokatfirmaet Glittertind og Vidar Riksfjord i Arntzen de Besche er begge eksperter på tvisteløsning, og i går fikk de tydeligvis være med å bidra til en original variant midt i ankeforhandlingene, skriver advokatfirmaet onsdag morgen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også