AdvokatWatch

Tidligere PwC-advokat har fått jobb i legal tech-selskap

Frida Marta Thornér har fått ny jobb i Lexolve, som legal product manager corporate.

Frida Marta Thornér har fått jobb i Lexolve. | Foto: Lexolve

Den tidligere forretningsadvokaten, Frida Marta Thornér, skal nå arbeide innen legal tech hos Lexolve.

Thornér startet sin master i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo, men fullførte de fire siste årene ved Universitetet i Bergen og var ferdig i 2011. Etter utdanning startet hun som advokatfullmektig i PwC, hvor hun i 2016 ble advokat.

To år senere gikk hun over til Schibsted Media Group, hvor hun jobbet som forretningsutvikler frem til juli i år. Nå har hun startet hos Lexolve.

Lexolve deler nyheten på LinkedIn, hvor Thornér forklarer litt rundt rollen sin.

– Måten juridiske tjenester leveres på i dag er utdatert, og altfor mye av det som gjøres manuelt kunne vært automatisert. Det hadde både vært kostnadsbesparende og mye mer effektivt, sier hun og fortsetter:

– Digitale verktøy bidrar nemlig ikke bare til økt effektivisering og kostnadsbesparelser, men også bedre presisjon og dermed økt rettssikkerhet. De produkter og tjenester som nå bygges vil kunne være retningsgivende for hvordan morgendagens juridiske problemer skal løses.

Videre forteller Thornér at dette motiverer henne, og at med hennes erfaring synes hun det er spennende å få jobbe i krysningen av juss og teknologi.

Under en høring i Stortingets justiskomité i januar argumenterte gründer og daglig leder i Lexolve, Merete Nygaard, for at det må tilrettelegges for innovasjon i advokatbransjen.

– Rettsrådsmonopolet og begrensingen om hvem som kan eie advokatfirmaene legger sterke og unødvendige hindringer i veien for at slik innovasjon kan skje, sa Nygaard under høringen.

Legaltech-selskap: Norge bør la seg inspirere av amerikansk juridisk prosjekt

Lexolve-grunnlegger: Utenlandslansering ligger ikke så langt frem i tid

Lexolve oppbemanner med to: – Jeg kunne hatt god nytte av tjenesten i tidligere roller og har selv fryktet advokatenes taksameter

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch