Haver-partner Finn Eide: – Dette er en horribel behandling av den tredje statsmakt

Klare meninger fra partner Finn Eide i Haver.
Foto: Haver
Foto: Haver

Finn Eide, som jobbet i over 26 år i Deloitte og ble partner i Haver i 2020, går hardt ut mot forslaget om reversering av domstolsreformen (og andre potensielle reverseringer) i en kronikk publisert på Næringsforeningen i Stavanger-regionens nettsider.

I kronikken fremhever Eide viktigheten av forutsigbarhet for at samfunnet skal fungere, spesielt etter to år med pandemi.

«En skulle tro at staten i en slik situasjon ville bidra til forutsigbarhet der det var mulig. Altså bidra til å stabilisere samfunnet ved ikke å gjøre unødvendige endringer og skape behov for ytterligere tilpasninger.  Det ville også vært fornuftig ikke å pådra stat, kommune og næringsliv ytterligere kostnader etter at det er brukt enorme summer på økonomisk støtte og tiltak gjennom pandemien. Dessverre er det ikke det som skjer», skriver Eide, med referanse til at Støre-regjeringen ønsker å reversere en rekke reformer.

Han kommenterer også spesifikt forslaget om reversering av domstolsreformen, som for tiden er ute på høring.

«Det store flertall av aktører innen rettsvesenet, inklusiv Domstolsadministrasjonen, er svært fornøyd med reformen fra 2020 og har allerede sett effektene av den.  Vedum kjører likevel på – og om én eneste ordfører vil reversere, ja, så blir det reversert i den rettskretsen – selv om rettens aktører måtte ønske at det ikke ble reversering.  Dette er en horribel behandling av den tredje statsmakt», tordner Eide, før han likevel trekker fram et lyspunkt:

«I Sør-Rogaland ser det heldigvis ut til at alle kommuner er enige i at reformen er bra – så mest sannsynlig slipper en å reversere her».

Han avslutter kronikken med et klart budskap:

«Skjerpings – nå må vi sammen begynne å bygge landet igjen, og da ikke basert på molbopolitikk og nærsynt selvsentrering».

Delte meninger blant dommere på møte: – Etter mitt syn er det oppkonstruert

Justispolitisk talsperson: Ingen automatikk at SV vil gi regjeringen flertall for å reversere domstolsreformen

Mehl under Stortingets spørretime: Regjeringen kommer til å lytte i bråket om domstolsreversering

Forslaget om reversering av domstolsreformen sendes ut på høring onsdag 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også