PwC får besøk av Finanstilsynet i kjølvannet av Norsk Industri-oppdrag

Finanstilsynet har besluttet at PwCs oppdrag for Norsk Industri skal følges opp med et tilsyn. 
TILSYN: Det åpnes tilsyn mot PwC etter Norsk Industri-oppdraget som ledes av advokat, revisor og PwC-partner Gunnar Holm Ringen. | Foto: Berit Roald / NTB
TILSYN: Det åpnes tilsyn mot PwC etter Norsk Industri-oppdraget som ledes av advokat, revisor og PwC-partner Gunnar Holm Ringen. | Foto: Berit Roald / NTB

Det skriver E24.

– Finanstilsynet har i dag, mandag 19. februar, bedt PwC om en skriftlig redegjørelse for vurderingene som er gjort i forbindelse med oppdraget for Norsk Industri. Ytterligere kommentarer om tilsynssaken blir ikke gitt før den er avsluttet, sier direktør for markedstilsyn Anne Merethe Bellamy, til nettstedet.

Norsk Industri har fått kritikk, blant annet fra tidligere mangeårig EY-partner Finn Kinserdal, for å bruke sin egen revisor PwC til å undersøke saken.

Nyheten kommer samtidig med at Norsk Industri opplyser i en pressemelding at de stiller egne undersøkelser vedrørende avgåtte administrerende direktør Stein Lier-Hansens utstrakte bruk av organisasjonens representasjonsmidler i bero etter møte med Økokrim.

Gunnar Holm Ringen, partner, advokat og statsautorisert revisor i PwC, skulle lede undersøkelsene som nå er satt på vent. Ringen, som er leder for gransking og compliance i PwC, ledet også granskingen Norsk Industri fikk gjennomført av saken i høst.

Ringen har tidligere avvist kritikken vedrørende rolleblanding.

– PwC har på oppdrag for styret i Norsk Industri gjennomført en utvidet revisjon med særlig fokus på seneste år. Når det har fremkommet nye opplysninger, har styret bedt oss om å utvide omfanget for den utvidende revisjonen, noe vi mener er innenfor vår rolle som revisor, sa han til E24 i forrige uke.

Undersøkelsene i høst ble igangsatt da styret avdekket kritikkverdige forhold som ikke var i tråd med ønsket praksis for representasjon. Lier-Hansen ble informert om dette, og slik bruk av representasjonsmidler ble umiddelbart avviklet. Undersøkelsene den gang avdekket ikke noe straffbart forhold og ble avsluttet da administrerende direktør sa opp.

Lier-Hansen uttalte tidligere denne måneden til E24 at han mener pengebruken var «helt innenfor», og at leie av hytte og jaktterreng på Dargesjå på Hardangervidda var godt kjent for administrasjonen i Norsk Industri.

Norsk Industri har tidligere også fått en juridisk vurdering fra Bahr.

Lier-Hansen får nå bistand fra Selmer-partnerne Liv Monica Stubholt og Stian Berger Røsland i saken.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også