AdvokatWatch

Universitet har brukt 300.000 på advokatregninger til studenter

Universitetet i Tromsø har så langt i år betalt advokatutgifter i 22 fuskesaker.

UiT Norges arktiske universitet, studiested i Harstad. | Foto: Terje Pedersen/NTB

Det skriver iTromsø.

I fjor kom den totale summen av advokatregninger som UiT Norges arktiske universitet måtte betale på 521.000 kroner. Hittil i år ligger summen på 300.000 kroner.

Når universitetene anklager studenter for fusk, må de samtidig dekke advokatutgiftene til studenten. I fjor ble 46 studenter utestengt fra UiT, som var ny rekord. I mars kom det frem av en gjennomgang gjennomført av Khrono at universiteter og høyskoler i løpet av 2021 har betalt mer enn 2,4 ganger mer i advokatutgifter for studenter som er tatt for fusk enn året før.

Hilde Berntsen, juridisk seniorrådgiver i seksjon for studieadministrasjon ved UiT, forteller til avisen at de 300.000 kronene som har blitt brukt så langt i år har dekker utgiftene i 22 saker.

Til iTromsø forteller rektor ved UiT, Dag Rune Olsen, at han mener det er viktig at studenten rettsikkerhet ivaretas.

– De bør ha tilgang til juridisk rådgivning, med studentøkonomien de har, og som ikke nødvendigvis støttes av fagforeninger. Det er ikke noe tilbud de kan få gjennom en organisasjon de er medlem av. Da måtte kontingenten økes kraftig. Derfor stiller vi opp med midler, forklarer han.

– Det kan være riktig å se på om dekning av kostnader ved advokatbistand uavhengig av resultat er rett bruk av samfunnets ressurser

Får nei til å etablere master i rettsvitenskap

Universiteter og høgskoler brukte nær én milliard kroner på konsulenttjenester

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch