AdvokatWatch

Forslaget om reversering av domstolreformen skal ut på høring

Statssekretær for justis- og beredskapsministeren, Hans-Petter Aasen, opplyser at forslaget om reversering av domstolsreformen vil bli sendt ut på høring.

Alta tingrett og Hammerfest tingrett ble slått sammen til Vestre Finnmark tingrett da Domstolsreformen trådte i kraft. | Foto: Ørn E. Borgen / NTB

– Saken er høyt prioritert og det gjøres nå et grundig arbeid for å sikre en god prosess. En slik prosess vil innebære høring, hvor berørte aktører inviteres til å komme med innspill, sier Aasen til Advokatforeningens medlemsblad, Advokatbladet, som omtalte først at det blir høring i saken.

Domstolsreformen trådte i kraft 1. mai i fjor. Den medførte at 60 tingretter og 69 rettssteder ble redusert til 23 tingretter, men antallet rettssteder ble beholdt.

Rett før jul varslet justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) en rask reversering av domstolsreformen.

– Utgangspunktet er å gjeninnføre den gamle strukturen, med mindre det er enighet lokalt om at man synes dagens struktur er en god løsning, sa Mehl til NTB.

I oktober i fjor uttalte direktøren for Domstolsadministrasjonen, Sven Marius Urke, at en eventuell omgjøring av reformen vil koste 75 millioner kroner.

Justisministeren varsler rask reversering av domstolsreformen

Hurdalsplattformen: Ap og Sp vil reversere domstolsreformen – med ett unntak 

Advokater vil ha tingretten tilbake i Kristiansund

Advokat frykter reversering vil gi de mest sårbare lengre ventetid i rettssystemet

Tre tidligere sorenskrivere positive til reversering av reform – advokat uenig 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch